NavMenu

Za renoviranje Sava centra Delta će raspisati tender - Radovi mogući krajem 2021. godine

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 16.11.2020. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Nakon što je Delta Holding postala novi vlasnik Sava centra, iz te kompanije najavljuju da bi njegovo renoviranje moglo da počne krajem iduće godine.

Potpredsednik kompanije Delta Živorad Vasić je na TV Prva rekao da će Sava centar biti renoviran u roku od 18 meseci od početka radova, da stižu arhitekte i da će biti raspisan tender.

Napomenuo je da se do januara završava papirologija, a da će Sava centar biti zatvoren onog trenutka kada krene renoviranje i skidanje fasade.

Najavio je da će se prvo raditi fasada za koju kaže da će biti energetski moderna, trokrilna, ali i naveo da će taj objekat zadržati isti izgled, podsećajući da je taj kongresni centar zakonom zaštićen.

- Fasada ostaje aposlutno ista, ali ćemo je osvetliti, da se kongresni centar vidi sa svih strana - rekao je Vasić.

Naveo je da će u Sava centru ostati sadašnjih 16.000 metara kvadratnih kao komercijalni prostor, a da će sve sale biti potpuno renoviane i ostaće u istom gabaritu.

- Pravimo potpuno novi multimedijalni prostor. To će biti najsvremenija kongresna sala gde ćemo moći da dovedemo 5.000, 6.000, 7.000 ljudi - rekao je Vasić.

Naveo je da će Sava centar biti povezan sa Kraun plazom, čiji je vlasnik takođe Delta, i da će ta kompanija dovesti poznate svetske brendove i svetske restorane, da će imati i rentakar kuću, vodiče i zabavne sadržaje za decu.

Delta Holding ponudila je za Sava centar početnu cenu od 17,5 mil EUR.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji obavljena je 9. novembra javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Sava centar od najmanje 50 mil EUR za pet godina, i da objekat ne menja namenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.