NavMenu

Srpski kapital za istarski rizort od 80 mil EUR - Novosadska Aleksandar Gradnja gradi luksuzno turističko naselje u Savudriji

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 16.11.2020. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Vlado Sestan/Unsplash)
I dok se većina investitora u hrvatski turizam malo povukla zbog pandemije kovida-19 i poslovne neizvesnosti, u Savudriji niče novo luksuzno turističko naselje s hotelom, vredno oko 80 mil EUR, nedaleko od poznatog hotela Kempinski i obližnjeg golf-terena.

To je najveća investicija u hrvatski turizam, jedna od retkih grinfild ulaganja, preneo je hrvatski portal novac.hr. Reč je o novom rizortu Petram, čija je gradnja počela sredinom oktobra.

U projekt investira kompanija Čista voda projekt iz Savudrije, a suinvestitor je Vojislav Gajić, koji je na čelu kompanije koja se bavi gradnjom i prodajom nekretnina u Novom Sadu pod nazivom Aleksandar Gradnja.

Njegova kompanija je u više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije poznata po gradnji stambenih i poslovnih prostora, a posljednji u nizu su projekti poput stambenih i poslovnih kompleksa Kapija Vračara u Beogradu, Taurunum u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu, te K district i The One u Beogradu.

Vojislav Gajić kaže da će ovaj rizort biti gotov za sezonu 2022. godine.

- Reč je o investiciji od oko 80 mil EUR, a svu smo dokumentaciju sa građevinskim dozvolama uspeli da rešimo za samo 10 meseci i to bez ikakvih problema - rekao je Gajić.

Na celom zemljištu prema ovom projektu, biće sagrađen apart-hotel sa 179 smeštajnih jedinica, 55 luksuznih vila te tri stambene zgrade sa 18 stanova i to sve visoke kategorije sa četiri i pet zvezdica.

Rizort će imati nešto manje od hiljadu kreveta.

Na krovu apart-hotela nalazi se najduži infiniti bazen na krovu bilo koje zgrade u Evropi, ili drugi najduži na svetu, odmah iza infiniti bazena na vrhu hotela Marina Bej u Singapuru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.