NavMenu

Između Stare i Nove Pazove niče "industrijski grad" - Šta će se graditi na lokaciji za koju se investitori već raspituju

Izvor: eKapija Utorak, 10.11.2020. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Područje između naselja Stare i Nove Pazove, kako se navodi u planu detaljne regulacije, predviđeno je za razvoj Multifunkcionalne radne zone Sever. Dobra lokacija i karakteristirke čine ovu lokaciju atraktivnom za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba, pružanja usluga i sl. Površine oko 293,82 ha dovoljno je prostrana da se u okviru nje formira novi "industrijski grad" namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije. Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.

- Definisanje potrebe izrade Plana detljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu - navodi se u dokumentu.

Prostor obuhvaćen planom je najvećim delom poljoprivredno zemljište, koje će ovim planom dobiti novu namenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namena površina.


Površine javne namene

U okviru planskog područja na građevinskom zemljištu, odvajaju se površine za javne namene i to: ulični koridori sa javnim zelenilom i kanalima za regulaciju atmosferskih voda i koridorima za smeštaj infrastrukture; centralna vatrogasna stanica i centralna stanica hitne pomoći.


Ostale površine

U granici obuhvata plana ostale površine čine planirane radne površine i zelenilo na površinama ostale namene.
(Foto: Javno urbanističko preduzeće Urbanizam Stara Pazova)
Planirane radne površine
Površine koje su Planom predviđene kao radne na većem delu nemaju posebna ograničenja u pogledu planiranja i izgradnje objekata. Ograničenja se odnose na izgradnju u zaštitnom pojasu koridora državnog puta IIA reda i zoni zaštite oko posebne namene (vojni kompleks aerodroma).

Radna površina čini zonu namenjenu poslovanju i proizvodnji i zauzima površinu od 8,94 hektara. Svojim jugozapadnim frontom je usmerena ka državnom putu i za očekivati je da će se uz glavni put locirati kompleksi pre svega namenjeni trgovačkim i uslužnim centrima zbog atraktivnosti saobraćajnice državnog puta.

Sa severoistočne strane plansko područje tangira planirani ulični koridor definisan planom centralnog izvorišta vodosnabdevanja opštine Stara Pazova. Ovakve infrastrukturne pogodnosti omogućavaju lociranje većih proizvodnih i skladišnih kapaciteta.

Za predviđenu površinu od 8,94 ha namenjenu izgradnji poslovno proizvodnih sadržaja bi ukupna bruto površina pod objektima maksimalno iznosila 5,36 ha, dok bi ukupna bruto razvijena površina objekata maksimalno iznosila 8,04 ha.

Obrađivač plana je Javno urbanističko preduzeće Urbanizam iz Stare Pazove, a javni uvid moguć je do 20. novembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.