NavMenu

Japanska kompanija Yazaki planira proširenje poslovanja u Šapcu - Konačna odluka u narednih godinu dana

Izvor: eKapija Subota, 07.11.2020. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Japanska kompanija Yazaki planira da proširi poslovanje na teritoriji grada Šapca, ali će o tome, na osnovu ispitivanja tržišta i zainteresovanosti kupaca, odlučiti u narednih godinu dana, rečeno je na sastanu predstavnika ove kompanije i rukovodstva grada.

- Čuli smo dobre vesti. Kompanija Yazaki ima ugovor sa Mercedesom do 2023. godine, a plan im je da taj ugovor prošire do 2030. Interes im je da u gradu Šapcu posluju narednih petnaest godina i to je siguran posao za preko tri hiljade naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik Aleksandar Pajić, a navodi se na gradskom sajtu.

Kompanija Yazaki planira proširenje na teritoriji grada Šapca, ali će o tome, na osnovu ispitivanja tržišta i zainteresovanosti kupaca, odlučiti u narednih godinu dana.

- Postoje dugoročni planovi, i mi smo zainteresovani kao Grad da kompanija Jazaki ima maksimalno dobre uslove, kako bi naši sugrađani imali siguran posao i bili zadovoljni - dodao je Pajić.

Yazaki u Šapcu zapošljava više od 2.000 ljudi. Bave se proizvodnjom auto-kablova, odnosno delova za auto-industriju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.