NavMenu

Digitalizacija i sigurno poslovanje - Predstavljamo vam novi tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.11.2020. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten Digitalizacija i sigurno poslovanje - Bezbednost biznisa u 21. veku. U ovom tematskom biltenu pročitajte:

1. koliko je visokotehnološki kriminal razvijen u Srbiji i koliko su učestali napadi;
2. šta donose novi zakoni i pravilnici;
3. kako zaštititi podatke i prilagoditi se digitalizaciji;
4. zbog čega je važno ulaganje u bezbednost - na internetu, kao i fizičko-tehničku;
5. koja su to inovativna rešenja i nove tehnologije u ovim oblastima.

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, kompanijama zaduženim za osiguranje i faktoring, kao i onima koje u svojoj ponudi imaju inteligentna rešenja ili rade na njihovom razvoju, bilo da je reč o softverima ili proizvodima za zaštitu lica, novca i objekata.

Wiener Städtische osiguranje omogućava osiguranje od sajber rizika, o čemu je bilo reči u ovom biltenu.

Nina Kremenović, menadžerke za korporativne komunikacije kompanije Lanaco, koja kreira inovativna rešenja bazirana na korišćenju tehnologije poslednje generacije, govorila je o procesu digitalizacije u regionu, upravljanju i zaštiti podataka, ali i planovima kompanije za budućnost.

Sa direktorom kompanije AllControl Brankom Angebrantom razgovarali smo o značaju prevencije i ulaganja u bezbednost poslovanja, promenama koje se dešavaju na tržištu i koji su to najbolji načini da svaka kompanija na njih odgovori.

Mirko Gavrilović, biznis menadžer u kompaniji SGS, predstavio je rešenja i usluge koja ova kompanija nudi kada je reč zaštiti i bezbednosti na radu, ali i ukazao na krucijalan značaj sajber bezbednosti. Pojasnio je i kolika je važnost poštovanja najbolje prakse i zakonske regulative.

Vladimir Topalović, rukovodilac analize i rizika u kompaniji Gamico Faktoring iz Beograda govori o tome koje su prednosti faktoringa, kome je ova usluga namenjena, ali i tome kako se digitalizacija pokazala u ovoj oblasti poslovanja i koje novine, ali i zaštitu, primenjuje Gamico Faktoring.

Slaviša Lečić, Customer Solution Advisor (savetnik za korisnička rešenja) za S/4HANA u kompaniji SAP predstavlja iskustvo ove kompanije, kada je reč o digitalizaciji, ali i ERP sistem S/4HANA, kao i program SAP MOVEMENT.

Sa Anom Manić, zaduženom za prodaju i marketing u kompaniji Sauter Building Control Serbia razgovarali smo o posledicama koje izaziva cyber napad, ali i načinima da se on predupredi. Poseban akcenat je na najnovijem rešenju kompanije, Modulom 6, a bilo je reči i o data centru u Kragujevcu.

Direktor kompanije Zodax Zoran Jakšić predstavio je nove tehnologije na području zaštite i bezbednosti koje razvijaju i primenjuju - od termalnih i termovizijskih kamera do automatizovanog procesa kontrole, pametnog upravlajnja saobraćajem i nanotehnologije.


O obezbeđenje u svetu nevidljivih opasnosti govorio je direktor kompanije MaxProtect Dejan Radenković, koji je podelio sa nama načine na koje i privatno i poslovno lice mogu mogu sebi obezbediti mirniji san uz njihove usluge.
Da bi zadržale konkurentnu prednost, uspešne kompanije sve više teže industriji 4.0 tako što modernizuju i automatizuju industrijske operacije koristeći napredne i pametne tehnologije kao što su internet stvari (IoT), privatne bežične mreže, bilo da su privatne LTE ili 5G mreže, robotizacija, i sl. Ovom temom bavila se kompanija Aigo.

Kompanija Vivex Group predstavila je sisteme za deponovanje novca, koji predstavljaju inovativno rešenje, koje vam nudi da novac uplatite bez čekanja u redovima i bez kontakta sa ljudima.

Izbor lične zaštitne opreme za zaposlene u jednoj kompaniji, zavisi od više faktora, a o svima njima razmišlja lice za bezbednost ili menadžer nabavke. Ovu temu predstavila je kompanija Albo, kroz pet najvažnijih kriterijuma za izbor snabdevača lične zaštitne opreme

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.