NavMenu

UTAS: Razmatra se otpis poreza i doprinosa na mesece u kojima smo imali državnu pomoć

Izvor: eKapija Sreda, 04.11.2020. 16:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sebra/shutterstock)Ilustracija
Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) saopštilo je da je sastanak sa ministarkom Tatjanom Matić i ono što je dogovoreno, veliki pomak u pronalaženju rešenja za turizam i situaciju u kojoj se nalaze turističke agencije u Srbiji.

Sva strukovna udruženja iznela su na jučerašnjem sastanku jedinstven stav da je sektoru turizma neosporno potrebna pomoć, kako finansijska, tako i u pregovorima sa osiguravajucim kompanijama, a sve u cilju ponovnog postavljanja uslova za nesmetan rad turistickih agencija, kao i obezbedenje jednakih tržišnih uslova za sve ucesnike.

- Ministarka je iznela stav Ministarstva finansija da direktnih davanja za turisticke agencije neće biti, već će se pomoći u vidu subvencija za plaćanje premije polisa osiguranja, koje su ove godine i do pet puta skuplje nego prethodne, što predstavlja znacajnu olakšicu za turisticke agencije - organizatore putovanja, ali izostavlja turisticke agencije - posrednike - ističe UTAS u saopštenju.

Navode da što se dodatne finansijske pomoći kompletnom turistickom sektoru tiče, razmatra se otpis poreza i doprinosa na mesece u kojima su imali državnu pomoć, ali još uvek nema potvrde o tome iz Ministarstva finansija.

Najveći problem predstavlja povlačenje iz posla dve osiguravajuće kuće, koje neće nastaviti da izdaju ovu vrstu osiguranja, ističu.

U cilju potencijalnog prevazilaženja ovog problema dogovoreno je da će u što skorije vreme biti organizovan sastanak sa predstavnicima osiguravajućih kuća i Privredne komore.

Na tom sastanku razmatraće se pogodniji model izdavanja polisa, koji bi zadovoljio kako osiguravajuće kuće sa jedne strane, tako i turističke agencije sa druge strane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.