NavMenu

Delta i Sava centar - Tim stranih konsultanata analizira isplativost investicije, potrebna veća ulaganja

Izvor: eKapija Utorak, 03.11.2020. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Grad Beograd zakazao je treću prodaju Sava centra javnim nadmetanjem, a cena je ovoga puta snižena na 17,54 mil EUR. Zainteresovani budući kupci ponude mogu dostavljati do petka, 6. novembra. Kompanija Delta Holding u više navrata je najavljivala da je zainteresovana za kupovinu, ali na prethodna dva tendera nisu učestvovali, zbog, kako se istakli, neisplativosti investicije. Trenutno, kažu, analiziraju situaciju.

- Delta od početka veoma ozbiljno pristupa ovom poslu, tako je i sada. Mi sa stranim konsultantima intenzivno analiziramo sve promene na tržištu i donećemo u predviđenom roku odluku o tome da li ćemo učestvovati u daljem postupku tendera - rekao je Živorad Vasić, viši potpredsednik u Delta Holdingu.


Deltini planovi za Sava centar

Uslovima tendera budući vlasnik se obavezuje na ulaganje od najmanje 50 mil EUR u adaptaciju i rekonstrukciju. Međutim, iz Delte navode da su prema njihovim procenama potrebna i veća ulaganja.

- Prve procene naših konsultanata iz sveta koji imaju puno iskustva sa sličim objektima kažu da je neophodno veće ulaganje kako bi Sava Centar zaista postao moderan kongresni centar. Investicija će se kretati oko 60 mil EUR - kaže Vasić.

Dodaje da to znači potpuno renoviranje Sava centra, koje uključuje: promenu fasade, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izgleda; promenu svih instalacija, uključujući jaku i slabu struju; promenu nameštaja i celokupnog enterijera.

- Posebno pažljivo biće realizovani novi multimedijalni sadržaji, jer je to element koji je danas sasvim drugačiji nego u vreme kada je projektovan Sava centar. Sve zajedno čini jedan objekat koji će biti potpuno isti spolja, ali gotovo neprepoznatljiv u svojoj unutrašnjosti - isitče Vasić.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.