NavMenu

Otvoren kompleks veštačkih stena na Košutnjaku

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.11.2020. 15:01
Komentari
Podeli
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Kompleks veštačkih stena na Košutnjaku, koji čine dve stene, takozvana bolder stena, dužine 35 metara, i druga predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje otvoren je danas.

Kompleks je izgrađen sa ciljem da promoviše i razvija novu olimpijsku disciplinu i da bude idealno mesto za rekreaciju, ali i da konkuriše za domaćinstvo međunarodnih takmičenja u sportskom penjanju i organizovanje priprema sportista iz naše zemlje i inostranstva, navodi se na sajtu vlade.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na otvarnju rekao da Srbija može da se pohvali još jednim novim sportskim objektom, jedinstvenim u ovom delu Evrope, koji će nam omogućiti da promovišemo novu olimpijsku disciplinu i pružimo vrhunske uslove za trening i takmičenja sportskih penjača.

- Cilj ostaje isti, a to je da kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, čime sportistima stvaramo najbolje uslove za trening, a našu decu motivišemo da se svakodnevno bave fizičkom aktivnošću - istakao je ministar.

Objekat je izgradio Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, po standardima Međunarodne penjačke federacije (IFSC), a ispunjava uslove za sve tri discipline sportskog penjanja: težinsko penjanje, brzinsko penjanje i bolder.

Sportsko penjanje na veštačkoj steni je novi olimpijski sport koji stiče sve veću popularnost širom sveta, a Srbija se, od danas, može pohvaliti jedinstvenim kompleksom za promociju tog sporta u regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.