NavMenu

Air Serbia na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta na letovima do Njujorka

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.11.2020. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Prema podacima Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine, Air Serbia se sa rezultatom od 67% nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do "Velike jabuke", saopštio je danas ovaj avio-prevoznik.

Naime, na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao "Kapija Amerike" jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Egyptair, a na trećem mestu Asiana.

- Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su dobar pokazatelj da, uprkos pandemiji koronavirusa, linija za Njujork dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih linija Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veliko i važno tržište koje je, zahvaljujući nama kao jedinoj avio-kompaniji u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika, dostupno Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi. Prema podacima njujorškog aerodroma, nalazimo se na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska - izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.


Air Serbia do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom. U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine.

Uz planirane dodatne letove, nacionalna avio-kompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do Njujorka saobraćati i do četiri puta nedeljno. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Air Serbia je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika.

Letove na liniji Beograd - Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, Airbus A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.