NavMenu

Broj domaćih turista za petinu veći u odnosu na prošlu godinu - Stranaca i dalje malo

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 02.11.2020. 12:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Violin/shutterstock.com)Ilustracija
I u septembru je nastavljen trend da domaći turisti više nego lane odmor provode u Srbiji, pa je zabeleženo 603.912 noćenja domaćih turista, što je skoro 19% više nego u septembru 2019. godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije. Inače u prvih devet meseci ove godine u Srbiji je ukupno boravilo 1.464.664 turista, što je za 48% manje nego u istom prošlogodišinjem periodu.

Domaći turisti su najčešće išli u banje i to Sokobanju i Vrnjačku Banju, zatim na planine, posebno Zlatibor i Kopaonik, kao i u Beograd.

Kada je reč o stranim turistiima, ostvareno je 94.196 noćenja, što je za 76% manje nego u istom mesecu 2019. ali skoro 14.000 više nego u avgustu ove godine.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Rusije i Nemačke.

U prvih devet meseci ove godine u Srbiji je ukupno boravilo 1.464.664 turista, što je za 48% manje nego u istom prošlogodišinjem periodu.

Domaćih turista je bilo 1.110.656, za 22% manje u odnosu na prvih devet meseci prošle godine, a stranih 354.008 ili 75% manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Strani turisti su najviše boravili u Beogradu, zatim na Kopaoniku, Zlatiboru, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.