NavMenu

Najbogatiji Francuz postao još bogatiji

Izvor: Tanjug Četvrtak, 29.10.2020. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: cody gallo/Unsplash)
Šef francuskog koncerna za proizvodnju luksuzne robe Luj Viton Moe Henesi (LVMH) Bernar Arno, najbogatiji Francuz, povećao je prošle nedelje svoje bogatstvo za 8 mlrd USD na talasu porasta cene deonica, prenosi Forbs.

Kako navodi Poslovni dnevnik, pandemija koronavirusa opustošila je svetsko tržište luksuzne robe, ali prošle nedelje konglomerat Luj Viton je objavio znake oporavka u toj delatnosti, pa je u periodu od 15. do 22. oktobra vrednost deonica koncerna porasla za 6% , prenosi B92.

Rezultat je povećanje Arnoovog bogatstva za 8 mlrd USD, na ukupno 122 milijarde. Forbs napominje kako te promene ne znače da se stanje u kompaniji promenilo na bolje.

Luj Viton, koji je vlasnik brendova kao što su Bvlgari, Guerlian i Dom Perignon, saopštio je da pad dobiti iznosi 21% u prvih devet meseci ove godine.

Prihod od prodaje kozmetike, pića, nakita i maloprodaje u trećem tromesečju bio je manji nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Međutim, dobit od prodaje kožne galanterije i odeće porasla je 12%, velikim delom zahvaljujući snažnoj prodaji iz kuća Luj Viton i Dior.

Među drugim firmama koje se bave luksuznom robom, proizvođač torbi Birkin i francuska modna kuća Hermes ostvarili su rast dobiti od sedam posto u trećem tromesečju.

Iako je prodaja u Americi i Evropi dramatično opala, prodaja u Aziji porasla je za gotovo 21%, jer zemlje koje su uspele da kontrolišu širenje koronavirusa postižu značajan ekonomski oporavak, navodi Forbs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.