NavMenu

Izraelci uspostavljaju proizvodnu liniju bespilotnih letelica u Rumuniji

Izvor: Tangosix Sreda, 28.10.2020. 14:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sibsky2016/shutterstock)Ilustracija
Izraelska kompanija Elbit Systems planira da sledeće godine u Rumuniji uspostavi liniju za montažu višenamenskog taktičkog bespilotnog sistema visokih performansi Hermes 450.

To je 16. oktobra na svom Fejsbuk profilu napisao potpredsednik Odbora za odbranu, javni red i nacionalnu bezbednost Poslaničkog doma Rumunije (donji dom dvodomnog parlamenta) Ovidju Raecki.

- Činjenica da izraelski Elbit Group želi da 2021. godine otvori liniju za montažu Hermesa 450 u Rumuniji, da podrži napore modernizacije rumunske armije, odlična je vest - napisao je Raecki dodajući da će se, s obzirom na činjenicu da će projekat biti razrađen sa partnerima iz Rumunije, pojaviti evropske izvozne mogućnosti, prenosi portal Tangosix.

U odvojenoj Fejsbuk objavi od 13. oktobra, Raeči je izvestio da će se u naredne tri godine Rumunija usredsrediti na investicije u korvete, helikoptere i sisteme za protivpodmorničku borbu.

- Ako je poslednjih godina akcenat programa modernizacije armije očigledno stavljen na raketne sisteme zemlja-vazduh (Patriot) i raketne sisteme zemlja-zemlja (HIMARS), kao i na punu operativnost aviona F-16, u sledeće tri godine Rumunija će se fokusirati na duo korvete-helikopteri – napisao je Raețchi i obavestio da se Bukurešt priprema za opsežan program za višenamenske, jurišne i posebno protivpodmorničke helikoptere koji će, zajedno sa korvetama i protivpodmorničkim sistemima učiniti da pozicija Rumunije u rejonu Crnog mora bude značajno ojačana.


Rumunija je među vodećim državama NATO po potrošnji za odbranu, ali je loše upravljanje nekim programima nabavke za posledicu imalo ozbiljna kašnjenja, posebno što se tiče korveta, helikoptera i taktičkih bespilotnih letelica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.