NavMenu

NIS jača pozicije u BiH - G-Petrol otvorio naftni terminal u Zenici zapremine 3 miliona litara

Izvor: Klix Sreda, 28.10.2020. 11:15
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija G-Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom delu Bosne i Hercegovine.

Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, železnicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdevanje kupaca većim količinama goriva.

Prema rečima Srđana Peševića, direktora G-Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

- Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namenjen prvenstveno veleprodaji, u slučaju nepredviđenih situacija, imamo dovoljne količine da snabdemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdevanje svih naših kupaca - pojasnio je Pešević.

Transport naftnih derivata železničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta kojim se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Osim terminala u Zenici, G-Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS standarde, a trenutno je na terminalima u ponudi Euro dizel 10 ppm zimskog kvaliteta.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta, koji na teritoriji BiH, osim standardnih derivata, ekskluzivno prodaju premium G-Drive derivate.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.