NavMenu

Izdata građevinska dozvola za novi Muzej grada Beograda - Gradnja naredne godine, sledi tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.10.2020. 09:30
Komentari
Podeli
(Foto: Služba glavnog gradskog urbaniste)
Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije, na uglu ulica Nemanjine i Resavske, koja će postati Muzej grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je podsetio da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, to jest podela parcela sa Vojskom Srbije trajala skoro četiri godine.

– Projekat je urađen i dobijeni su uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Zahvalan sam, pre svega, zaposlenima u Muzeju grada Beograda, Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijatu za investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture na velikom poslu koji je urađen. Sada, kada je u mojim rukama građevinska dozvola, nema više prepreka da Muzej grada Beograda konačno, posle 117 godina otkako je osnovan, dobije svoju zgradu. Sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, koji počinju naredne godine – rekao je Vesić.

Muzej grada Beograda osnovan je 1903. godine i nikada nije imao svoju zgradu. Danas se nalazi na 14 lokacija. Površina zgrada bivše Vojne akademije je 17.057 kvadrata. Rekonstrukcija zgrade koštaće oko 20 mil EUR, a kada bude završen, biće to najveći muzej u Beogradu, prenosi Beoinfo.


Vesić je rekao da će novi Muzej grada Beograda biti mesto na kojem će biti čuvano sedam hiljada godina istorije našeg grada i dodao da očekuje da muzej bude završen do 2024. godine.

U posebnoj vesti pogledajte još prikaza budućeg izgleda Muzeja i koje će sve sadržaje imati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.