NavMenu

Preduzeće iz Kule dobilo potvrdu da su njegovi proizvodi 100% efikasni protiv koronavirusa

Izvor: RTS Nedelja, 25.10.2020. 19:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / dimitrisvetsikas1969)Ilustracija
Od početka borbe sa kovidom 19 postoje različiti stavovi o tome šta je najbolje koristiti za dezinfekciju. Međutim, jedno preduzeće iz Kule dobilo je potvrdu da su dezinfekciona sredstva koja proizvode stopostotno efikasna i u borbi protiv koronavirusa, prenosi RTS.

Biocidni rastvor, razblaženi natrijum-hipohlorit koji se proizvodi u preduzeću Sigma iz Kule nedavno je dobio zvaničan sertifikat akreditovane laboratorije u Evropskoj uniji, kojim se dokazuje da uništava sve viruse, uključujući i koronavirus.

- Želeli smo da primenimo to iskustvo na proizvodnju dezinfekcionog sredstva koje će biti namenjeno svim građanima i svim korisnicima. U tom razvoju su učestvovale sve najznačajnije domaće institucije, od Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, u Novom Sadu, Tehnološkog fakulteta u Beogradu, laboratorije 'Batuta', gradskog Zavoda za javno zdravlje, pokrajinskog Zavoda za javno zdravlje - navodi Aleksandar Kolić, marketing menadžer preduzeća Sigma.

Od početka pandemije proizvedeno je blizu milion i po litara sredstva za dezinfekciju koje je distribuirano svim kriznim štabovima, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u zemlji.


- Proizvodi iz porodice su ne samo dokazano efikasni, oni su bezbedni za upotrebu, jednostavni za primenu, bez prethodnog razblaživanja - ističe komercijalista Tatjana Vulević.

Preparat koji je dobio evropski sertifikat je veće koncentracije i namenjen je za profesionalnu upotrebu. U proizvodnom pogonu proizvode sredstva za dezinfekciju i manjih koncentracija i testiranja za sertifikate su u završnoj fazi, nakon čega bi trebalo da se počne sa njihovom većom proizvodnjom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.