NavMenu

Liberty Group u Brčkom otvorio pogon za proizvodnju modularnih i montažnih objekata - U planu posao za 1.000 radnika

Izvor: eKapija Subota, 17.10.2020. 12:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)Ilustracija
U Brčkom je u petak, 16. oktorba, otvorena Liberty Group, firma za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata.

U prvoj fazi planirano je da firma zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale biće zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smene, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić je kazao da ovaj događaj nije važan samo za Liberty Group već i za Distrikt i građane.

- U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mesto ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovde radi o proizvodnom pogonu koji će celokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem Liberty Group i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu - kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet Liberty Group bi bio do 500 mil EUR i očekuje se da ovaj plan bude završen za dve godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pokretač industrije i začetnik ideje Liberty Group je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.