NavMenu

MALI: Prihod od PDV-a veći za dve milijarde dinara od planiranog, sigurno će biti povećanja plata u javnom sektoru

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2020. 10:26
Komentari
Podeli
Siniša Mali (Foto: YouTube/screenshot)Siniša Mali
Ministar finansija Siniša Mali danas je istakao da je ostvaren prihod PDV-a veći za dve milijarde dinara, u odnosu na planirane projekcije i dodao da će sigurno doći do povećanja plata u javnom sektoru, saopštilo je Ministarstvo.

- Juče je bio 15. u mesecu, dan kada se dobijaju prilivi prihoda od PDV-a u budžet. Dve milijarde dinara veći prihod od planiranog pokazuje da nam dobro radi ekonomija. To je najobjektivniji pokazatelj uspešnosti jedne ekonomije i to nam daje pravo da do kraja godine uradimo sve što smo planirali - naveo je Mali.

Mali je naveo da je sigurno da će doći do povećanja plata u javnom sektoru.

- Na osnovu razgovora Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, danas će biti potvrđeno da će biti povećanja plata u javnom sektoru od 1. januara sledeće godine. Ali, neće doći do povećanja u obimu kao prošle godine - rekao je on gostujući na RTS-u.

Ministar finansija je podsetio da će doći i do povećanja penzija od 1. januara sledeće godine za 5,9%, kao i minimalne zarade za 6,6%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.