NavMenu

Qatar Airways uvodi Dreamliner na liniju do Beograda

Izvor: Aviatica Četvrtak, 15.10.2020. 17:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fasttailwind/shutterstock.com)Ilustracija
Aviokompanija Qatar Airways uvodi avion većeg kapaciteta na liniju Doha – Beograd. Avion Boeing 787-800 poznat kao Dreamliner sleteće na beogradski aerodrom Nikola Tesla već u ponedeljak 19. oktobra, saznaje Aviatica.

Prema planu ovaj avion će biti angažovan na dva leta Qatar Airways-a u oktobru. Osim 19. on će leteti i 26. oktobra na istoj relaciji.

Time je značajno povećan kapacitet linije. Umesto uskotrupnog aviona Airbus A320 sa 132 putnička mesta (12 u biznis i 120 u ekonomskoj klasi), Qatar će za Beograd slati veliki, širokotrupni avion čiji kapacitet je 244 putničkih mesta (22 u biznis i 232 u ekonomskoj klasi).

Kako saznajemo razlog je povećana tražnja na srpskom tržištu. Međutim, nije poznato da li će ovaj avion biti angažovan i u narednom periodu. Za sada su samo ova dva leta promenjena.

Državljani Srbije mogu potpuno slobodno da lete preko Katara u treće zemlje, ali ne mogu da uđu u ovu državu. Nedavno je Katar produžio zabranu ulaska za sve strance do 31. decembra 2020. Izuzetak su jedino državljani Katara i stranci koji imaju boravišnu dozvolu ali uz obavezan karantin. Tranzit preko Međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi je potpuno slobodan. Putnicima nije potreban PCR test.

Qatar Airways je nedavno otkazao svoju beogradsku kancelariju i ovde će ostaviti samo nekoliko aerodromskih službenika. U kompaniji je u toku reorganizacija mreže predstavništva širom sveta. Kako smo nezvanično saznali većina kancelarija će biti ugašena dok će se samo nekoliko njih reorganizovati tako da pokrivaju širi region. Tržište Srbije (a verovatno i cele bivše Jugoslavije) će od sledeće godine tako biti u nadležnosti budućeg regionalnog centra u Rimu.


Služba za odnose sa medijima ove kompanije nam je potvrdila da letovi na liniji Doha – Beograd ostaju i dalje i da trenutno ne postoje planovi da se ona ugasi. Naprotiv, možemo očekivati povećanje broja letova u narednom periodu sa tri na četiri nedeljno, a nije isključeno ni dodatno povećanje kapaciteta sudeći prema najnovijoj odluci da se na dva leta u oktobru ubaci avion Dreamliner.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.