NavMenu

Vlada Srbije odlučila da proda 40% "Telekoma"

Izvor: Beta Subota, 27.03.2010. 11:02
Komentari
Podeli

Vlada Srbije odlučila je u petak (26. mart 2010. godine) da proda 40% akcija "Telekoma Srbije", koje su u vlasništvu države.

- Vlada je odluku o prodaji donela imajući u vidu značaj sektora telekomunikacija za dalji razvoj Srbije, sve izraženiju i snažniju konkurenciju u ovoj oblasti, potrebu za sve većim investicionim sredstvima u cilju praćenja ubrzanog tehnološkog razvoja - saopšteno je nakon sednice Vlade Srbije.

Vlada Srbije objaviće tender za izbor privatizacionog savetnika, a predviđeno da savetnik bude izabran u roku od 90 dana. O izboru privatizacionog savetnika staraće se posebna komisija koja će biti u nadležnosti Ministarstva finansija. Na čelu te komisije biće državni sekretar u Ministarsvu finansija Slobodan Ilić.

Vlada Srbije je preporučila Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija koji je sada vlasnik 80% akcija "Telekoma", da te akcije bez naknade prenese na Republiku Srbiju.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je ranije rekao da će biti objavljen tender, a potom organizovana aukcija, ističući da će postupak biti sličan kao kod prodaje Mobtela.

On je ocenio da je procenat "Telekoma" koji će biti prodat "odlično izabran" da bi se privuklo što više zainteresovanih kupaca i da bi se obezbedila prava konkurencija. Država će, kako je rekao Cvetković, zadržati manjinski udeo, a istovremeno privući strateškog partnera koji će ulaganjima obezbediti dalji razvoj te telekomunikacione kompanije.

Država je preko PTT Srbija vlasnik 80% "Telekoma Srbije", a 20% je u vlasništvu grčke kompanije OTE čiji je suvlasnik, sa 30 odsto, "Deutsche telekom".

Kako je najavljeno, od novca od prodaje akcija "Telekoma Srbije" formiraće se poseban budžetski fond za investiranje u značajne projekte infrastrukture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.