NavMenu

Kula dobija muzej sa savremenom bibliotekom i čitaonicom u rekonstruisanoj zgradi MUP-a - Uskoro javni poziv za nabavku eksponata

Izvor: Naše mesto Četvrtak, 08.10.2020. 19:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
U Opštini Kula danas je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave, Gradskog muzeja Sombor, Kulturnog centra Kula i Narodne biblioteke Kula kako bi se definisali naredni koraci ka krajnjem cilju, odnosno osnivanju Muzejske zbirke u Kuli.

- Predviđeno je da zgrada Muzejske zbirke bude na lokaciji sadašnje zgrade MUP-a i da u njenom sastavu bude savremena biblioteka sa čitaonicom, a nakon rekonstrukcije će to biti jedna od najlepših zgrada koja će biti za ponos svim građanima opštine Kula - rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Na sastanku je rečeno da se priprema dokumentacija za sednicu Skupštine opštine Kula, kao i da će biti raspisan javni poziv, koji će biti oglašen putem sredstava javnog informisanja, kako bi građani mogli da se jave ukoliko imaju značajne eksponate, a žele da ih ustupe na izlaganje.

Takođe je rečeno da je planirana izložba u saradnji sa Gradskim muzejom Sombor, koja bi služila kao bi promocija nove Ustanove, a ujedno i prilika da se građani upoznaju sa kulturnim nasleđem opštine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.