NavMenu

CBRE savetovao pri prodaji jedne od najpoznatijih poslovnih zgrada u Zagrebu - Zagrebtower

Izvor: Promo Ponedeljak, 05.10.2020. 16:04
Komentari
Podeli
(Foto: CBRE)
CBRE SEE, kancelarija u vlasništvu CBRE Grupe koja pokriva region Jugoistočne Evrope, pružila je savetodavne usluge pri prodaji poslovne kule Zagrebtower. Ovom transakcijom je potvrđeno da investiciono tržište ostaje aktivno u regionu Jugoistočne Evrope, i da investitori i dalje pokazuju afinitet ka ulaganju u poslovne zgrade sa dokazanim učinkom uprkos tržišnim preprekama prouzrokovanih pandemijom COVID-19.

Zagrebtower se nalazi u srcu poslovne zone u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, i predstavlja jednu od najprepoznatljivijih poslovnih zgrada u tom gradu sa 25.900 kvadratnih metara poslovnog prostora za izdavanje. Dokaz uspešnosti ovog projekta je status zauzetosti od 99%, što je retka situacija na tržištu poslovnog prostora u Zagrebu. U ovom procesu prodaje, CBRE je zastupao CA Immo – jednu od vodećih grupa za ulaganje u komercijalne nekretnine u regionu Centralno Istočne Evrope. CA Immo, koji paralelno sa strategijom investiranja u glavne gradove zemalja Centralnoistočne Evrope, ima kao strategiju prodaju nekretnina u regionu Jugostične Evrope, kao i svim sekundarnim gradovima Centralnoistočne Evrope. Takvu strategiju su uspešno primenili u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, kao i sada u Hrvatskoj prodajom Zagrebtower-a.

CBRE je organizovao tenderski proces za prodaju, tokom kog je S-Immo dao najbolje uslove za akviziciju i uspešno zatvorio transakciju uprkos pandemiji COVID-19 koja je nastala tokom samog procesa prodaje. S-Immo je vlasnik već dve poslovne zgrade u Zagrebu - Eurocenter i HOTO Tower, a sada i treće, što potvrđuje njihovu odlučnost za investiranje u Hrvatsku, kao i njihovu pozitivnu percepiciju na region Jugoistočne Evrope.

- Ovim putem čestitamo CA Immo, kao i S-Immo, na uspešnoj transakciji jedne od najpoznatijih poslovnih zgrada u Zagrebu. CBRE je u prethodne tri godine savetovao u nekoliko uspešnih transakcija poslovnih zgrada, gde je samim tim i povećan broj internacionalnih igrača koji ulažu u moderne poslovne zgrade u zemljama Jugoistočne Evrope. Dodatna potvrda za nastavak ovakvog trenda je što i danas imamo dosta upita od strane novih investitora koje razmatraju investicije u regionu imajući u vidu novonastalu situaciju vezanu sa pandemijom COVID-19 - rekao je Uroš Grujić, šef odeljenja Investicija za Jugoistočnu Evropu i dodao:

- Mi kao CBRE nastavljamo da radimo na promovisanju regiona, kao investicione destinacije, gde vidimo mnogobrojne dalje mogućnosti, kako u investicijama u kancelarijski segment, tako i u segment maloprodajnog prostora, logističkih centara i proizvodnih hala. Nadamo se stabilizaciji situacije sa pandemijom, gde smo mišljenja da će dodatno ohrabriti investiranje u zemlje Jugoistočne Evrope, koje sve više pokazuju dobar balans ponude i tražnje u svim segmentima komercijalnih nekretnina, kao i ostalih tržišnih pokazatelja, čak i tokom neočekivanih turbulencija na globalnom nivou.

Fotogalerija
Zagrebtower
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.