NavMenu

Tehnološko partnerstvo dobilo sertifikat za platformu plaćanja - Potvrda bezbednosti tehnologije

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.10.2020. 11:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rido/shutterstock.com)Ilustracija
Srpska kompanija Tehnološko partnerstvo (TP) za sopstvenu platformu plaćanja dobilo je sertifikat PCI DS S, koji garantuje bezbedno čuvanje podataka u kreditnim karticama i obavljanje transakcija preko njih, izjavio je Tanjugu direktor i vlasnik te kompanije Sava Živanović.

On je istakao da je TP razvila celokupnu platformu za plaćanje i da su sada jedino i prvo srpsko preduzeće koje je prošlo tu proceduru sertifikacije koristeći sopstvenu tehnologiju.

- U sadašnjoj situaciji to može da posluži većem prometu u onlajn plaćanju. Trenutno u konkurenciji u ovom poslu kod nas je više firmi, neke su iz Srbije a neke su iz Hrvatske i Turske. Mi se nadamo, pošto smo razvili svoju tehnologiju, da ćemo imati određenu podršku kako države, tako i ostalih subjekata u Srbiji - rekao je on.

Dodaje da sertifikat potvrđuje da je TP tehnologija koju su razvili bezbedna:

- Odnosno da je celokupna platforma na kojoj smo to razvili, a reč je o našoj Pi platformi, i modulima koji se koriste, a to su za plaćanje Pej baj Pi i za čuvanje podataka Vol baj Pi - izuzetno bezbedni i da omogućavaju ono što malo ko drugi može da uradi - kaže Živanović.

Naglašava da je cilj kompanije da u Srbiji ostvari reference, i da se onda širi po regionu i dalje.

- Cilj nije da zaradimo novac samo u Srbiji, već da ovde dobijemo reference, iz toga pokušamo da pokrijemo troškove i da se širimo dalje što pre - rekao je on.

Kako objašnjava, osnova je bila ideja TP-a da ponudi koncept Najpametniji grad - besplatno svima.

- Nudimo pomoć ljudima, da uvedemo Najpametniji grad, u kome bi korisnici koristili gradske usluge na lepši i bolji način, i gde bi moglo da se uštedi oko 10 minuta dnevno po svakom korisniku. Naš biznis model je da, pošto bi koristili našu platformu, onda bi koristili i naš platni sistem - kazao je Živanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.