NavMenu

Izabran novi Upravni odbor Nemačko-srpske privredne komore - Novi predsednik direktor kompanije Siemens Srbija Udo Ajhlinger

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.10.2020. 15:09
Komentari
Podeli
Udo Ajhlinger četvrti s desna (Foto: AHK Srbija)Udo Ajhlinger četvrti s desna
Nemačko-srpsku privrednu komoruće u naredne dve godine voditi novi saziv Upravnog odbora na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu predsednika Upravnog odbora, bit iUdoAjhlinger, direktor Siemens Srbija.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, izabrani su i potpredsednici Dijana Peškir, Stihl, i Milan Grujić, ZF Srbija, kao i pet članovaUO: Ronald Zeliger, Hemofarm, Ivan Smiljković, ProCreditBank Srbija, Bojan Predojević, Profine, Kristijan Braunig, Confida Consulting, i Dragan Simović M&M Militzer & Munch, navedeno je u saopštenju.

- Nemačko-srpska privredna komora, kao najveća bilateralna asocijacija privrednika u Srbiji, će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, pružaće podršku ekonomskim reformama kao i podršku naporima Vlade Srbije u sprovođenju reformi. S druge strane, Komora će biti fokusirana na efikasno zastupanje interesa kompanija članica ispred vladinih i nevladinih institucija, kao i u javnoj sferi. Bićemo stabilan partner privredi Srbije, kao i do sada, u cilju kvalitetnog doprinosa poboljšanja poslovne klime u zemlji - naglasio je novoizabrani predsednik AHK Srbije Udo Ajhlinger, zahvalivši se članovima komore na ukazanom poverenju, navedeno je u saopštenju.

Direkor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap je, osvrćući se na rezultate rada i aktivnosti komore u prethodnom periodu, istakao da je osnivanje zajedničke komore 2016. godine ukazalo na jasan signal nemačkoj poslovnoj zajednici da je Srbija pouzdan partner.

- Kroz privrednu komoru svakodnevno doprinosimo poboljšanje kontakta sa nemačkom privredom i predstavljamo "pokretnu reklamu" za srpsku privredu i za nemačke investitore - poručio je Knap.

Nemačko-srpska privredna komora pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. AHK Srbija predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji i idealnu platformu za kontakte između nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.