NavMenu

Obilaznica oko Osečine otvoriće industrijsku zonu - Traže se izvođači za gradnju druge deonice

Izvor: eKapija Sreda, 30.09.2020. 10:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
Ministarstvo privrede raspisalo je tender za izvođače za gradnju dela obilaznice oko Osečine, a projekat je vredan 43 miliona dinara. Reč je o deonici od km 0+025,00 do km 0+245,00.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, na delu od km 0+000,00 do km 0+245,00 i na delu od 0+525,00 do kraja deonice ne postoji izgrađen kolovoz, dok deo od km 0+245,00 do km 0+525,00 je ulica sa završnim asfaltnim slojem kolovozne konstrukcije, u lošem stanju, koji se uklanja.

Širina novoprojektovanog kolovoza je 7 metara, dok je širina trotoara 2 metra obostrano.

Deo od km 0+210,65 do km 0+245,00 je deonica gde je širina trotoara promenljiva. Postojeći putni kanal je nedovoljne dubine i nije urađen po SRPS-u. Postojeći cevasti propusti su uništeni ili zatrpani i nisu u funkciji.

Trasa je, kako se navodi, prilagođena terenskim uslovima kao i uslovima ukrštanja sa izmeštenim koritom reke Jadar

Rok za podnošenje ponuda je 29. oktobar 2020. godine, a više detalja pogledajte OVDE.

Ministarstvo privrede, u delu raspored i korišćenje sredstava za podršku unapređenja poslovne infrastrukture za 2020. godinu, dodelilo je opštini Osečina sredstva u iznosu od 43.051.084,77 dinara za izgradnju dela obilaznice oko Osečine, sa pristupnim saobraćajnicama.

Sredstva su dodeljena na osnovu priloženog projekta, dokumentacije, sa detaljnim predlogom koji je od vitalnog značaja za stanovnike opštine.

Izgradnja drugog dela obilaznice doprineće podizanju kapaciteta industrijske i saobraćajne infrastrukture varošice Osečina. Projekat pristupnih saobraćajnica podeljen je na 4 prioriteta i ove saobraćajnice povezuju industrijsku zonu sa okruženjem.

Dodeljena sredstva obuhvataju troškove pripremnih i zemljanih radova, kolovozne konstrukcije, izgradnja atmosferske kanalizacije, rasvete, trotoara i drugo.

- Ovaj značajan projekat za građane naše opštine, stvoriće pozitivan rezultat na strani privrednog razvoja. Jer, obilaznica će otvoriti industrijsku zonu, odnosno stvoriti uslove za nove investitore i povećati zaposlenost u opštini, a naročito će doprineti poboljšanju uslova poslovanja. Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića sa krakovima, značajan je pomak ka urbanizaciji celog kraja - rekao je predsednik opštine, Nikola Tomić.

Gradnja obilaznice započeta je 2009. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.