NavMenu

Kompanija Gerovit gradi fabriku u Ćupriji - Investicija vredna 5 mil EUR, u planu otvaranje 100 novih radnih mesta

Izvor: eKapija Utorak, 29.09.2020. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Gerovit iz Aranđelovca kupila je sredinom maja zemljište u industrijskoj zoni u Ćupriji, gde je u planu gradnja pogona za proizvodnju agrarnih proizvoda od plastike. U novom postrojenju posao će, za početak, dobiti 30 do 50 radnika, a plan je da u mašine bude uloženo do 5 mil EUR.

- Upravo se projektuje proizvodna hala površine 4.000 m2, koja će se finansirati našim sredstvima. Plan je da zaposlimo u startu 30-50 radnika, a predviđeno je da radi do 100 radnika. Ukoliko država da zeleno svetlo za podršku biznis planu, investiraćemo 4, do 5 mil EUR u mašine. Gradnja će krenuti krajem 2020. ili najkasnije proleće 2021. godine - kažu za eKapiju iz kompanije Gerovit i dodaju da su u toku pregovori sa izvođačima.

Proizvodni program Gerovita čine trake za navodnjavanje, malč folije, mreže za zasenu, rašel vreće za pakovanje povrća i voća.

- Pretežna proivodnja proizvoda od plastike primenljivih u agraru, pa će se i investicija u Ćupriji ticati proizvodnje agrarnih proizvoda od plastike koji će upotpuniti i značajno uvećati naš proizvodni portfolio - ističu iz kompanije.

Za zemljište površine 10.465 m2, u industrijskoj zoni, Gerovit je na javnom nadmetanju dao najbolju ponudu - 6.825.014,90 dinara.

Gerovit je firma koja je nastala 2016. ali prve poslovne aktivnosti beleži 2018. godine.

- Nastali smo kao startap, potpomognut od Unicerdit banke, koja je uvidela da naša ideja može da se realizuje u ozbiljan poslovni poduhvat pa su nas podržali bez garancije Peštana, firme u kojoj smo pre ovoga radili i sticali iskustva - dodaju.

Ističu da za Gerovit Ćuprija nije samo investicija, već poduhvat da uspostave proizvodnju na udaljenom terenu.

- Potrebna su nam iskustva zarad pokretanja proizvodnje van granica naše zemlje, pa je Ćuprija idealna za početak, radna snaga bez previše iskustva, udaljenost od 100 km u odnosu na matičnu firmu, svi problemi sa kojima bi se susretali i van granica naše zemlje. Mi smo još mala firma, sa tek jednim pozitivnim bilansom u 2019. ali imamo tendenciju rasta, u ovoj godini smo sa 65 radnika porasli na 90, a uskoro ćemo preći i 100 zaposlenih - navode.

Ističu i da uspešnost i brzina investicije zavise i od države, te da Ćuprija nije slučajno odabrana.

- U situaciji kada smo ograničenog rasta moramo se dovijati da investicije prate nerazvijene opštine gde ćemo mi brže, nadamo se, doći do sredstava za celu investiciju. U 2021. godini ćemo ispuniti sve uslove za državne subvencije, pa se i nadamo državnoj podršci. Ukoliko je podrška u bespovratnim sredstvima na nivou podrške stranim ulagačima može se očekivati već u 2022. godini cela investicija i početak proizvodnje u 2023. - zaključuju iz kompanije Gerovit.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.