NavMenu

Kompanija Gerovit gradi fabriku u Ćupriji - Investicija vredna 5 mil EUR, u planu otvaranje 100 novih radnih mesta

Izvor: eKapija Utorak, 29.09.2020. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Gerovit iz Aranđelovca kupila je sredinom maja zemljište u industrijskoj zoni u Ćupriji, gde je u planu gradnja pogona za proizvodnju agrarnih proizvoda od plastike. U novom postrojenju posao će, za početak, dobiti 30 do 50 radnika, a plan je da u mašine bude uloženo do 5 mil EUR.

- Upravo se projektuje proizvodna hala površine 4.000 m2, koja će se finansirati našim sredstvima. Plan je da zaposlimo u startu 30-50 radnika, a predviđeno je da radi do 100 radnika. Ukoliko država da zeleno svetlo za podršku biznis planu, investiraćemo 4, do 5 mil EUR u mašine. Gradnja će krenuti krajem 2020. ili najkasnije proleće 2021. godine - kažu za eKapiju iz kompanije Gerovit i dodaju da su u toku pregovori sa izvođačima.

Proizvodni program Gerovita čine trake za navodnjavanje, malč folije, mreže za zasenu, rašel vreće za pakovanje povrća i voća.

- Pretežna proivodnja proizvoda od plastike primenljivih u agraru, pa će se i investicija u Ćupriji ticati proizvodnje agrarnih proizvoda od plastike koji će upotpuniti i značajno uvećati naš proizvodni portfolio - ističu iz kompanije.

Za zemljište površine 10.465 m2, u industrijskoj zoni, Gerovit je na javnom nadmetanju dao najbolju ponudu - 6.825.014,90 dinara.

Gerovit je firma koja je nastala 2016. ali prve poslovne aktivnosti beleži 2018. godine.

- Nastali smo kao startap, potpomognut od Unicerdit banke, koja je uvidela da naša ideja može da se realizuje u ozbiljan poslovni poduhvat pa su nas podržali bez garancije Peštana, firme u kojoj smo pre ovoga radili i sticali iskustva - dodaju.

Ističu da za Gerovit Ćuprija nije samo investicija, već poduhvat da uspostave proizvodnju na udaljenom terenu.

- Potrebna su nam iskustva zarad pokretanja proizvodnje van granica naše zemlje, pa je Ćuprija idealna za početak, radna snaga bez previše iskustva, udaljenost od 100 km u odnosu na matičnu firmu, svi problemi sa kojima bi se susretali i van granica naše zemlje. Mi smo još mala firma, sa tek jednim pozitivnim bilansom u 2019. ali imamo tendenciju rasta, u ovoj godini smo sa 65 radnika porasli na 90, a uskoro ćemo preći i 100 zaposlenih - navode.

Ističu i da uspešnost i brzina investicije zavise i od države, te da Ćuprija nije slučajno odabrana.

- U situaciji kada smo ograničenog rasta moramo se dovijati da investicije prate nerazvijene opštine gde ćemo mi brže, nadamo se, doći do sredstava za celu investiciju. U 2021. godini ćemo ispuniti sve uslove za državne subvencije, pa se i nadamo državnoj podršci. Ukoliko je podrška u bespovratnim sredstvima na nivou podrške stranim ulagačima može se očekivati već u 2022. godini cela investicija i početak proizvodnje u 2023. - zaključuju iz kompanije Gerovit.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.