NavMenu

Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici imaće površinu od 1.035 m2 i dva pontona

Izvor: eKapija Petak, 25.09.2020. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: JP Urbanizam Sremska Mitrovica/Urbanistički projekat, screenshot)
Grad Sremska Mitrovica stavio je na javni uvid Urbanistički projekat za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Sremskoj Mitrovici.

Investitor projekta je Grad, a izrađivač JP Urbanizam Sremska Mitrovica.

Prema planoj dokumentaciji, objekat pristaništa namenjen za pristajnje brodova i obavljanje granične kontrole, a nalaziće se u priobalju istočne zone od silazne rampe kod "Ribolovca" do kolsko-pešačkog mosta, dužine oko 1400 metara.

Na površini od 1.035 m2. planirana je gradnja pristaništa koje je planirano kompleks objekata i
postrojenja koji će omogućiti brodovima bezbedno zadržavanje i efikasan prenos robe i putnika.

Prema Idejnom rešenju objekat pristaništa se sastoji od pešačkog (pristupnog) mosta, velikog i malog pontona i montažnog administrativnog objekta za smeštaj policije, carine, kao i kancelarije za prateće službe. Objekat će biti postavljen na veliki ponton površine 360 m2, u koji će pristajati brodovi i manja plovila i uz koji će biti vezan manji ponton površine 35 m2, koji će služiti za vezu pešačkog mosta i obale.

Planirano pristanište se postavlja nizvodno od postojećeg pristaništa, koje će biti uklonjeno.

U objektu su planirane instalacije jake i slabe struje za potrebe osvetljenj, i napajanja uređaja u objektu. Pored instalacija struje, planiraju se još instalacije vodovoda i kanalizacije, telekomunikacione instalacije, video nadzor i slično.


Projektom je predviđeno i obnavljanje zelenila na platou pristaništa, a u Ulici Promenada planira se nova saobraćajnica sa parkinzima za autobuse.

Projekat se na javnom uvisu nalazi do 30. septembra 2020. godine.

Kako su eKapiji letos rekli iz Agencije za upravljanje lukama, nakon što lokalna samouprava urbanističkim projektom potvrdi lokaciju budućeg međunarodnog putničkog pristaništa, Agencija će pripremiti propisanu dokumentaciju za utvrđivanje lučkog područja, a zatim i inicirati izgradnju odgovarajućeg plutajućeg objekta za ukrcavanje i iskrcavanje putnika.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.