NavMenu

Beogradski sajam: U začaranom krugu poslovne depresije

Izvor: eKapija Utorak, 22.09.2020. 11:04
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Beogradski sajam upozorava da će se teško izvući iz "začaranog kruga poslovne depresije" bez ozbiljne podrške države.

- Učestvujući svim svojim kapacitetima i resursima u borbi protiv globalne pandemije, a zbog karaktera i obima vlastite delatnosti, Beogradski sajam je dospeo u začarani krug poslovne depresije, iz koje je, bez ozbiljne podrške države i pojačanog uvažavanja specifičnosti ove delatnosti, gotovo nemoguće izvući se - saopštio je Beogradski sajam.

U tekstu pod nazivom "Da li je Beogradski sajam zaslužio da ne može da se bavi svojim poslom?" navodi se da je medicinska struka procenila da su hale Beogradskog sajma, iako imaju sasvim drugu namenu, svojom veličinom i infrastrukturom bile znatno pogodnije za zbrinjavanje najblaže inficiranih, nego neke druge lokacije.

Beogradski sajam se, navodi, sa svojim partnerima i sam angažovao na dodatnom prilagođavanju, opremanju, funkcionalnosti i humanizaciji te izuzetno osetljive bolničke ambijentalne celine.

Ipak, iako je takav izbor u tom delikatnom slučaju za Beogradski sajam mogao da bude samo kompliment, proizveo je u jednom delu javnosti oštre negativne asocijacije i neumesne aluzije.

- Naglašavanjem negativnog utiska o jednoj objektivno osetljivoj, iznuđenoj i privremenoj situaciji i to na samom početku ogromnog posla koji je trebalo obaviti, stavljeni su u negativan kontekst i celokupna delatnost uzorne kompanije, njen međunarodni ugled, društvena i poslovna moralnost, ali i višedecenijska istorija njenih humanitarnih aktivnosti - navodi se u saopštenju.


Beogradski sajam ističe da je mnogo puta do sada pokazao da je najpouzdaniji oslonac upravo u kriznim situacijama.

- Bilo je tako i u godinama sankcija međunarodne zajednice i za vreme NATO bombardovanja i kada je trebalo zbrinuti stotine žrtava poplava, i u desetinama drugih slučajeva kada je Beogradski sajam u svojim halama uspešno i nesebično organizovao i distribuirao humanitarnu pomoć onima kojima je bila potrebna. Sve je to Beogradski sajam činio o svom trošku - ističu.

Beogradski sajam u tekstu podseća da su mnoge zemlje pokrenule čitave sisteme bezuslovne pomoći i opsežne finansijske mere za neodložnu i efikasnu rehabilitaciju te moćne a privremeno blokirane globalne industrije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.