NavMenu

Vodeća srpska građevinska firma Pametnim klupama obogaćuje svoje rezidencijalne komplekse

Izvor: eKapija Petak, 09.10.2020. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Galens Invest)
Razumejući potrebe modernog i užurbanog stila života, rezidencijalni kompleksi kompanije Galens Invest širom Srbije pružiće svojim stanarima napredne i održive digitalne servise i na taj način unaprediti život na otvorenom

Vodeća domaća građevinska firma, Galens Invest i inovativna srpska kompanija, Strawberry energy, potpisale su ugovor kojim će, prvi put na našem tržištu, rezidencijalni kompleksi kompanije Galens biti obogaćeni Strawberry Pametnim klupama. Pametna klupa je inovativno tehnološko rešenje kompanije Strawberry energy za potrebe rezidencijalnog življenja budućnosti. Napajan solarnom energijom, ovaj moderni urbani mobilijar pruža uslugu besplatnog punjenja mobilnih uređaja, putem USB priključaka kao i wireless (bežičnih) punjača. Pored ove funkcije, Strawberry Pametna klupa sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju, a svi ti podaci dostupni su u realnom vremenu putem besplatne aplikacije.

Ovakav iskorak u unapređenju kvaliteta življenja ide u korak sa svetskim trendovima ali i ubrzanim tempom života današnjice. Pored toga, svest društva o odgovornom korišćenju prirodnih resursa raste i održivi izvori energije ne predstavljaju samo trend već i potrebu svih urbanih sredina. Pametne klupe prate brz život današnjice i pružaju mogućnost svima da uz predah na klupi istovremeno napune svoje mobilne telefone, posluže se brzim WiFi internetom. Galens je omogućio da njihove Pametne klupe korisnicima pružaju važne lokalne infomacije poput dešavanja u tom gradu, temperaturi, vlažnosti i kvalitetu vazduha. Sve to je moguće zahvaljujući ekološki čistoj solarnoj energiji kojom se, umesto regularnom strujom, napajaju klupe.

(Foto: Galens Invest)
- Kao jedan od lidera u građevinskoj industriji na srpskom tržištu smatramo da je naša obaveza da kontinuirano unapređujemo kvalitet življenja. Verujemo da je od izuzetne važnosti da mesto stanovanja bude prilagođeno potrebama i stilu života stanara. Nove tehnologije čine sastavni deo naših života i uvereni smo da rezidencijalni kompleksi današnjice treba da prate njihov razvoj i pružaju održiva, ekološka rešenja. Na taj način postaju udobnije i poželjnije mesto za život, a uvođenje Pametnih klupa samo je jedan od koraka koje pravimo u tom pravcu i uvereni smo da ćemo na taj način učiniti živote stanara prijatnijim, jednostavnijim i kvalitetnijim, istovremeno čuvajući životnu okolinu - izjavio je Miloš Dimitrijević, zamenik generalnog direktora kompanije Galens Invest.

Uvođenje Pametnih klupa u rezidencijalne komplekse kompanije Galens Invest ne predstavlja samo inovativno tehnološko rešenje, već istovremeno veoma fleksibilan i moderno dizajniran rezidencijalni mobilijar koji svim stanarima pruža uslugu i zadovoljava potrebe mobilnosti. Takođe, rukovodeći se principima društveno odgovornog poslovanja u svom delovanju, kompanija Galens Invest želi da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine i značaj korišćenja obnovljivih izvora energije. Kao jedna od vodećih kompanija u svojoj industriji, smatra da je njena odgovornost da pruži doprinos podizanju svesti društva o značaju ovih tema. Nalik svetskim kompanijama i metropolama poput Londona, Galens prepoznaje značaj i uvodi inovacije na našem tržištu u svojoj viziji komfornijeg i funkcionialnijeg življenja.

- Strawberry energy je uvek razvijao svoje proizvode prilagođavajući ih da budu po meri modernih građana i gradova 21. veka, istovremeno vodeći računa o održivosti i ekologiji - rekao je Miloš Milisavljević, generalni direktor i osnivač kompanije Strawberry energy. - Danas Strawberry energy razvija pametni nameštaj za urbane sredine, koji koristi solarnu energiju kako bi korisnicima pružio besplatni internet i energiju za punjenje mobilnih telefona i ostalih uređaja. Verujemo da svojim rešenjima možemo da unapredimo rezidencijalne površine i pružimo građanima lepše iskustvo života i rada u gradovima današnjice - zaključio je Milisavljević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.