NavMenu

Projekti budućnosti za nove poslovne prilike - Novo izdanje Tematskog biltena Nekretnine i gradnja 24. septembra na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.09.2020. 10:45
Komentari
Podeli

(Foto: Shutterstock)
Šest meseci od pojave koronavirusa u Srbiji, portal eKapija priprema specijalno izdanje - Tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Projekti budućnosti za nove poslovne prilike", u kojem istražujemo kako je pandemija uticala na tržište, kako teče realizacija najznačajnijih projekata i ekskluzivno od investitora otkrivamo šta je novo u planu.

Statistika pokazuje da građevinarstvo nije stalo i da se uprkos početnom zastoju kvadrat više traži i u segmentu stambenih i u segmentu komercijalnih nekretnina. Aktivno je više od 62.000 gradilišta, 16.000 više nego u istom periodu prošle godine, a i potražnja za radnom snagom ne jenjava. U drugom kvartalu 2020. godine broj zaposlenih veći je za 10% nego godinu pre. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, najtraženiji su radnici u sektoru građevine, pa tako do posla u aktuelnoj situaciji, osim informatičara, lekara i medicinskog osoblja, najlakše dolaze i inženjeri građevinske struke i mašinstva i građevinski radnici.

Za prvih sedam meseci 2020. godine, iako je pandemija u toku, izdato je 10.846 građevinskih dozvola, što predstavlja približno jednak broj u odnosu na 2019. godinu, kada je za isti period izdata 11.101 građevinska dozvola. Najviše se i dalje grade stambene zgrade, a od početka godine ukupna površina odobrena izdatim građevinskim dozvolama je veća od 1.000.000 m2.

Pametne zgrade, kule, kondominijumi, moderni poslovni prostori, tržni centri, retail parkovi, industrijske nekretnine, ali i novi softveri i alati koji olakšavaju rad na gradilištima našli su svoje mesto u novom Tematskom biltenu. Uz to, predstavićemo i savremene građevinske materijale, koji uz uštedu vremena i novca, omogućavaju gradnju u skladu sa najnovijim zahtevima zelene gradnje i energetske efikasnosti, a osvrnućemo se i na aktuelne trendove u arhitekturi.

Svoje proizvode, usluge, rešenja i projekte, između ostalih, predstaviće kompanije Belgrade Waterfront, CBS International, Xella, Novaston, Delta Real Estate, Paunov dom, NEPI Rockcastle, CTP Invest, Galens Invest, Wienerberger, Montex Development, Elixir Group, PlanRadar, Finvest i drugi.

Tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Projekti budućnosti za nove poslovne prilike", koji eKapija priprema u saradnji sa kompanijom Belgrade Waterfront biće objavljen 24. septembra 2020. godine.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.