NavMenu

Plato Bežanija i novi kompleks na Ceraku - Komfor i privatnost za porodicu na pravom mestu (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 03.10.2020. 09:39
Komentari
Podeli
Plato Bežanija (Foto: Dalmak)Plato Bežanija
Kompanija Finvest trenutno gradi stambeno-poslovni kompleks na Bežanijskoj kosi, a aktivno radi i na izradi projekta stambeno-poslovnog kompleksa na Ceraku.

Finvest obavlja 360º operacija u ciklusu upravljanja projektom - od izrade analize opravdanosti ulaganja, pripreme biznis plana, preko marketinga i prodaje, same izgradnje, do isporuke nekretnina krajnjim kupcima i postprodajnih aktivnosti.

Integritet i visoki etički standardi su osim profesionalizma i stručnih kompetencija, temelji na kojima Finvest gradi svoju reputaciju i na kojima bazira dalji rast poslovanja.

"Private Equity Real Estate" je biznis model koji Finvest pionirski uspešno primenjuje na već nekoliko projekata. Potencijali tog modela, reputacija Finvest-a i kompetencije njegovih stručnjaka omogućuju mu da stremi liderskoj poziciji u investicionom menadžmentu u regionu.

U mirnom delu Bežanijske kose, na uglu ulica Ljubinke Bobić i Raška Dimitrijevića, gradi se stambeno-poslovni kompleks Plato Bežanija.

Dve lamele sa ukupno 109 stanova i sedam lokala okružene su parkom, igralištem i zelenilom. Izgradnja kompleksa teče prema utvrđenom dinamičnom planu. Konstrukcija Lamele 1 već je izgrađena, dok radovi na konstrukciji Lamele 2 teku prema planu i u toku je izgradnja garažnog dela objekta. Izgradnjom rukovodi glavni inženjer Slobodan Jovanović.

Gradilište kompleksa Plato Bežanija (Foto: Finvest)Gradilište kompleksa Plato Bežanija
- Potražnja i prodaja stanova su izuzetni, s obzirom na to da je do sada prodato više od 50% stanova. I dalje je u ponudi odličan izbor stanova i lokala različitih struktura - napominje direktorka prodaje Tatjana Brković. Naglašava da kupcima posebno znači reputacija Finvest-a ostvarena na prethodnim projektima, a dodatnu sigurnost kupcima i potvrdu kvaliteta projekta daje činjenica da je sa Eurobankom ugovoreno projektno finansiranje kompleksa.

Osim stanova izuzetnog rasporeda koji nude komfor i koji su građeni materijalima visokog kvaliteta, posebnost kompleksa je i dvorište zatvorenog tipa i direktan pristup parku Letnjikovac površine 70-ak ari, sa fudbalskim i košarkaškim terenima i poligonom za najmlađe i starije generacije. Atrijumskom dvorištu, koje predstavlja oazu mira sa dosta zelenila i mesta za odmor, pristup će imati samo stanari.

Akcenat u kompleksu je posebno stavljen na umanjenje buke - zidovi između stanova će se zidati "sendvič zidom", a u slojevima podova u stanovima će biti ugrađeni specijalni materijali za umanjenje "udarne buke".

I sama lokacija i koncept kompleksa Plato Bežanija nudi danas vrlo retku urbanističku udobnost u odnosu na neke preterano urbanizovane lokacije - okolni objekti su na velikoj udaljenosti, što pruža otvorenost pogleda i prostora, kao i provetrenost sa dosta uličnih drvoreda.

Kompleks na Ceraku (Foto: Finvest/ Aleksandar Šavikin i Milan Vujović)Kompleks na Ceraku
Osim Platoa Bežanija, Finvest radi na pripremi projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na Ceraku. Održan je pozivni konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje, a kao najbolji odabran je rad autorskog tima koji čine arh. Aleksandar Šavikin i prof. arh. Milan Vujović.

Ovaj kompleks nalaziće se uz Ulicu Kneza Višeslava, na uglu sa budućom saobraćajnicom Nova 4. Kompleks zatvorenog tipa sa posebnim merama sigurnosti, budućim stanarima ponudiće intimnost. Takođe, planirano je i atraktivno pejzažno uređenje slobodnih površina i vrtova.

U planu je oko 600 stambenih jedinica, kao i 5.000 m2 poslovnog prostora. Biće izgrađeno i više od 700 parking, odnosno garažnih mesta.

Vrednost lokacije ogleda se u višoj nadmorskoj visini u odnosu na centar i ostale krajeve, povezanost sa prirodom, posebno blizina Košutnjaka. Takođe, novi kompleks je u neposrednoj blizini stambenog naselja Cerak Vinogradi, uvršćenog u stalnu postavku MoMa muzeja.

U blizini su i restorani, trgovine i tržni centri, kao i osnovne škole, a u neposrednom okruženju su planirane dve dečje predškolske ustanove.



Fotogalerija
Plato Bežanija i kompleks na Ceraku
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.