NavMenu

Broj novoregistrovanih naziva domena u Srbiji porastao 10%

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.09.2020. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Promena načina rada, ponašanja i preseljenje mnogih aktivnosti na internet izazvano pandemijom korone, uticalo je na rast globalnog, ali i srpskog tržišita domena, pokazuje analiza Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

U Srbiji je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast broja novoregistrovanih naziva domena od 10,02% u poređenju sa istim periodima u poslednje tri godine, navodi se u saopštenju RNIDS-a.

Statistika još pokazuje da u prvih šest meseci ove godine nije bilo nikakve potrebe za bilo kakvim merama zaštite registranata kakve su primenili pojedini registri, jer je postotak obrisanih prosečan u odnosu na prethodne tri godine.

Tu tvrdnju dodatno učvršćuje i procenat obnova naziva domena u odnosu na sve koji su pristigli na obnovu, koji je, kako se dodaje, takođe prosečan u odnosu na isti period u poslednje tri godine.

NIDS na osnovu navedenih podataka zaključuje da je u Srbiji potražnja za nazivima domena porasla, uprkos vanrednom stanju i pandemiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.