NavMenu

Auto kuća "Voždovac" - prodajno-servisni salon po meri kompanija "Fiat", "Renault" i "Dacia"

Izvor: eKapija Sreda, 17.03.2010. 13:56
Komentari
Podeli

Auto kuća "Voždovac", prema oceni automobilskog foruma na nedavno završenom sajmu automobila "Bg Car Show" u Beogradu, najbolja je auto kuća u Srbiji. Ta kuća ponela je priznanje "Oskar prestiža", ali i predstavila automobil koji je tom prilikom poneo titulu "Automobil godine" – "fiat punto" sa pogonom na gas.

AK "Voždovac" postoji već skoro pola veka u Beogradu, kada je bila prodajno-servisni centar za "Zastavina" vozila. Međutim, vlasnik je uvideo da auto kuća mora da se modernizuje kako bi opstala na tržištu, te je pre tri godine pokrenuo program "Renault" i "Dacia". Objekat je potpuno renoviran i proširen, a 17. februara otvoren je i najmoderniji prodajno-servisni deo rezervisan za "Fiat" automobile.

Nikola MiloševićNikola Milošević

- Novi salon AK "Voždovac", posvećen "Fiatu" je prvi salon na teritoriji bivše Jugoslavije koji je opremljen po zahtevnim standardima te italijanske kompanije. Mi smo ovlašćeni prodavci za "fiat" putnička i "fiat" komercijalna vozila, tj. "fiat profesional"- kaže za "eKapiju" Nikola Milošević, pomoćnik generalnog direktora AK "Voždovac".

Prodajno-servisni prostor AK "Voždovac", prostira se na oko 15.000 m2. Novootvoreni, treći deo, rezervisan za "Fiat" zauzima površinu od 444 m2.

- U prilici smo da zainteresovanim vozačima ponudimo celu fiatovu gamu. Najprodavaniji je svakako i dalje model "punto classic", vozilo koje se proizvodi u Kragujevcu. To vozilo kod nas može da se kupi uz pomoć vladinih subvencionisanih kredita, po nominalnoj kamatnoj stopi od 4,5% na godišnjem nivou i popustom od 1.000 EUR ukoliko se menja staro za novo.

Osim "punta classic", pažnju posetilaca Sajma privukao je i model "punto evo", a koji je premijerno prikazan upravo na otvaranju ovog salona.

"Punto evo""Punto evo"

- Ugovor o zastupništvu "punta classic" sa kompanijom "Fiat automobili Srbija" potpisan je još prošle godine, a početkom ove godine i ugovor o zastupništvu svih automobila. U 2009. smo prodali 2.300 vozila "punto classic", a u ovoj planiramo da isporučimo oko 3.000 tih modela – kaže Milošević.

Milošević kaže da su planovi za 2010. prodaja 3.200 domaćih i oko 250 uvoznih vozila. Sva "Fiat" vozila su pod garancijom od 2 godine, bez ograničenja kilometraže, a garancija na limariju je 8 godina.

Kako kaže naš sagovornik, više od 90% "punta" je prodato putem subvencionisanih kredita. Sarađuju i sa "Lipax" lizingom, koji nudi gotovo iste uslove kao i kreditori, tako da i preko njih možete da kupite vozilo bez učešća i sa subvencionisanom kamatnom stopom.

"Telekom Srbija", "Elektrodistribucija", Vojska Srbije, samo su neke od kompanija i institucija koje nabavljaju vozila u AK "Voždovac" i koriste usluge njihovog servisa.

U garantnom roku obavljaju servis za linije "Renault", "Dacia", "Fiat", "Alfa", "Lancia", a u vangarantnom još i za "Citroen" i "Hyundai".

Nedavno su otvorili i novu perionicu automobila, a prošle godine i limarsku radionicu, koja je prva u Beogradu dobila sertifikat kompanije "Renault" za popravku u garantnom roku.

Vera SavićVera Savić

Vera Savić, direktorka koncesije u AK "Voždovac" zadužena za programe "Renault" i "Dacia", kaže da im je po otvaranju salona i servisa prvi cilj bio da da budu među prvih pet kompanija u prodaji automobila u Srbiji, što su i postigli.

- Sada idemo dalje i nadamo se da ćemo do kraja ove godine izbiti na treće mesto, budući da postoje svi uslovi za to.

Na pitanje koliko su zadovoljni prodajom "Renault" i "Dacia" automobila, sagovornica "eKapije" kaže da je od samog početka sve krenulo dobro, ali da je kriza uticala i na njihov sektor, kao i na sve ostale. Primetan je pad prodaje vozila, ali kako Savić napominje "znaju da će najjači opstati".

Vera SavićVera Savić

Većina kupaca su fizička lica, dok je primetan trend da su pravna lica odluku o kupovini automobila odložili za neko bolje vreme. Kada je o načinu kupovine reč, u AK "Voždovac" kažu da imaju direktno "Renault" finansiranje, ali da nema pravila o trendovima u kupovini. Za skuplje automobile odlučuju se uglavnom gotovinski kupci, a vozila iz programa "Dacia" uglavnom se prodaju putem kredita i lizinga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.