NavMenu

Delta House - Poslovni prostor A klase na 23.000 m2 gradi se uz pomoć najnovijih tehnologija (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2020. 08:42
Komentari
Podeli
(Foto: Delta Holding)
Delta Real Estate je i u 2020. godini nastavila da donosi novine koje ulepšavaju gradove u kojima živimo i radimo, a građanima nudi uslove i usluge koje do tada nisu imali. Tekuću godinu obeležavaju radovi na izgradnji nove poslovne zgrade Delta House. Kompanija je vrlo ponosna na ovaj projekat jer će zgrada biti mnogo više od poslovnog prostora. Zaposleni danas žele mnogo više od kancelarijskog stola i stolice i nova poslovna zgrada će im to i omogućiti kroz različite dodatne sadržaje, poput restorana, kafića i teretane.

Zgrada će imati 23.000 m2, a od ukupno 11 etaža, dve će biti zajedničke, četiri će zauzeti poslovno sedište Delta Holdinga, a pet je predviđeno za izdavanje. Projektovano je i 188 parking mesta.

Vrednost investicije je 40 mil EUR, a planirano je da u novom prostoru bude zaposleno 800 dodatnih radnika.

Zgrada će biti LEED sertifikovana, što znači sertifikaciju objekata planiranih i građenih po principima zelene gradnje. Takođe, projektovana je i kao energetski efikasna, koristiće solarne panele, prikupljaće i koristiće kišnicu za navodnjavanje zelenila, a zelena površina na parceli biće veća od izgrađenog dela parcele. Objekat će, kako je najavljeno biti A klase i poslovni prostor visoke kategorije.

Lopte od reciklirane plastike u službi građevinarstva

O zaštiti životne sredine brine se i tokom izgradnje Delta House korišćenjem lopti od reciklirane plastike koje zamenjuju teški beton na svim onim mestima na kojima on iz statičkih razloga nije nužan. Pored toga što su količina korišćenog betona, a samim tim i težina konstrukcije manji, ovaj sistem omogućuje i to da se u izgradnji objekata prave znatno tanje ploče.

(Foto: Velibor Gajović)
Ova naizgled neobična tehnologija podrazumeva postavljanje lopti između gornje i donje zone armature, tj. u zoni ploče koja nije nosilac konstrukcije, nakon čega se vrši izlivanje betona uz obavezno vibriranje kako bi se betonska mešavina ravnomerno rasporedila i formirala buduća rebra. Nakon što beton očvrsne ova konstrukcija se ponaša kao i svaka druga.

Korišćenje ove tehnologije ima i dvostruke benefite po očuvanje životne sredine. Naime, same lopte napravljene su od 100% reciklirane plastike, a činjenica da omogućuju da se količina korišćenog betona smanji dovodi i do smanjenja emisije CO2 u atmosferu.

Korišćenjem lopti od reciklirane plastike u konstrukciji Delta House ušteđeno je 1.600 m3 betona i smanjena težina konstrukcije za 4.000 tona.

Upotrebom ošupljenih ploča smanjen je broj stubova i obezbeđeni veći rasponi čak do 10,8 m i to bez dodatnih greda. Montažom 100.000 lopti u konstrukciju nove poslovne zgrade smanjiće se emitovanje CO2 za 336t.

Više o novoj poslovnoj zgradi Delta House na sajtu www.deltahouse.rs.


Fotogalerija
Delta House
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.