NavMenu

Do kraja godine završetak obilaznice oko Beograda između Ostružnice i Orlovače - Razgovori sa kompanijom Power China o nastavku ka Pančevu

Izvor: Tanjug Petak, 11.09.2020. 12:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Do kraja godine će biti završeno 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda, između Ostružnice i Orlovače, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i najavila da će ta deonica biti uključena u saobraćaj.

Posle današnjeg (11. septembar 2020.) razgovora sa izvođačima radovima i predstavnicima Puteva Srbije u kampu izvođača, ona je rekla da će sledeće nedelje biti nastavljeni razgovori sa kompanijom Power China o nastavkuizgradnje obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva.

Ministarka je rekla da će sektor B obilaznice oko Beograda biti završen u roku do 2022. godine, a da bi početak radova u sektoru C ka Pančevu mogao da se očekuje od 2022. godine.

Diriektor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da je na izgradnji obilaznice najveći problem rešavanje eksproprijacije.

- Rešili smo eksproprijaciju što se tiče Vojske, treba da rešimo naše susede Rome, naravno da rešimo s firmom Vijadukt gde ima dosta porodica koje su naseljene i kad to rešimo, ja vidim kraj, da obilaznicu završimo do kraja sledeće godine, do septembra - izjavio je Drobnjak.

Generalni direktor korporacija Power China u Srbiji Jang Bo zahvalio se na velikoj podršci koju kompanija dobija u realizaciji ove investicije i istakao da se ulažu veliki napori da bi se projekat završio u roku.

Dodao je da su na današnjem sastanku rešili dosta otvorenih pitanja.

- Kao izvođač potpuno smo sigurni da ćemo izvršiti projekat na vreme i uz najbolji mogući kvalitet"- rekao je Jang.

Ekonomski savetnik ambasada Kine u Srbiji Tang Sjaodong istakao je da je važnost ovog projekta velika za Beograd ali i saobraćaj u celoj zemlji.

- Naš zajednički cilj je da završimo ovaj važan projekat što je pre moguće - rekao je Tang i dodao da za sada investicija napreduje prema planu.

Obilaznica oko Beograda vredna je oko 207 mil EUR, a finasira se 85% od zajma eksport kineske Export-Import banke i 15% iz budžeta Republike Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.