NavMenu

Raste pritisak da restorani u Njujorku ponovo mogu da služe unutra

Izvor: Beta/AFP Sreda, 09.09.2020. 08:11
Komentari
Podeli
(Foto: pixabay.com/minibur44)
Raste pritisak na vlasti da dozvole restoranima u Njujorku ponovo da služe unutra, ali za sada guverner odbija da popusti, čak i uprkos sudskim postupcima.

S obzirom na podatke koji pokazuju da je već nekoliko nedelja prenos korona virusa slab u Njujorku, brojni glasovi poslednjih dana traže potpuno otvaranje restorana.

- Njujork treba da prestane sa izolacijom, sada - napisao je danas na Tviteru i predsednik SAD, Donald Tramp, bivši Njujorčanin. - Guverner i gradonačelnik uništavaju grad.

Mestima koja služe hranu u Njujorku dozvoljeno je od 22. juna da služe napolju i gradske vlasti su izdale stotine odobrenja da formiraju ili prošire bašte.

- Vreme je da se dozvoli restoranima da prime klijente i u sali - rekao je predsednik Gradskog veća, Kori Džonson za koga je ta mera ključna.

Prema studiji Njujork tajmsa koji se oslanja na podatke vebsajta "Jelp" za ugostiteljske usluge, gotovo 900 restorana je zauvek zatvoreno tokom pandemije.

Oko 64% restorana u državi Njujork, koji i dalje rade, po toj anketi objavljenoj u četvrtak, predviđaju potpuni prestanak svog rada pre kraja ove godine ako ne dobiju saveznu pomoć.

Danas se grupa restoratera obratila sudu sa zahtevom da dobiju dozvolu da služe unutra. Tu akciju podržava šefica republikanske opozicije u Njujorku Nikol Maljotakis koja smatra da su sadašnje mere diskriminatorne prema gradu Njujorku i to bez razloga.


Svi drugi okruzi u državi Njujork ukinuli su restrikcije još pre nekoliko nedelja.

Guverner te države Endrju Kuomo danas je odbacio mogućnost da će uskoro doći do potpunog otvaranja njujorškog ugostiteljstva, ocenivši da još nisu obezbeđena sredstva koja omogućavaju da se kontroliše širenje zaraze.

- Bilo bi nesmotreno odobriti služenje unutra znajući da bi bilo problem obezbediti poštovanje norme i da nema mehanizma kontrole - rekao je Kuomo.

On je na 10.000 procenio broj restorana u Njujorku koje bi trebalo ponovno otvoriti, ali da bi im se morao ograničiti kapacitet na delić onoga što su imali pre pandemije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.