NavMenu

Dve trećine nezaposlenih u Nišu traži prvi posao

Izvor: Beta Utorak, 08.09.2020. 13:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com)Ilustracija
Na području grada Niša bez posla je 25.231 čovek, a njih 15.250, ili skoro dve trećine, u potrazi je za prvim zaposlenjem, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Među nezaposlenima najviše je srednjoškolaca sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom - 9.335, srednjoškolaca sa trećim stepenom obrazovanja je 5.171, a bez posla je i 4.221 lice sa završenom osnovnom školom.

Bez posla je 4.119 stanovnika Niša koji imaju fakultetsku diplomu.

Nezaposleno je i 18 doktora nauka, s tim što je devetoro njih do sada imalo priliku da radi, a devetoro je u potrazi za prvim poslom.

Među nezaposlenima na evidenciji niške filijale NSZ su 483 osobe sa invaliditetom, 34 lica su strani državljani, 260 je interno raseljenih i 10 izbeglih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.