NavMenu

Planinarski Savez Srbije organizuje Dan pešačenja 12. septembra

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 09:40
Komentari
Podeli
(Foto: eakkaluktemwanich/shutterstock.com)
U subotu, 12. septembra, Planinarski Savez Srbije organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju Dan pešačenja, pod sloganom "Srbija hoda – za korak bliže zdravlju", a u akciji će i ove godine učestvovati PEK Gora.

Planinarsko ekološki klub Gora Kragujevac će ovogodišnju akciju realizovati na poseban način.

- Umesto masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na stazu, našim članovima i građanima će biti ponuđene obeležene i uređene staze na Bešnjaji kojima mogu da pešače - navodi se na sajtu Gradske turističke organizacije Kragujevca.

Takođe, građanima je na raspolaganju i Gradska pešačka staza, kao i dobro poznata šetališta u Velikom parku i Šumaricama. Svima onima koji se opredele za Šumarice, preporučuju se poseta Botaničkoj bašti Kragujevac.

Vodiči i planinari kluba će 12. septembra od 9 do 18 sati boraviti kod doma u Bukorovcu i na određenim delovima staze na Bešnjaji samo kao osobe koje daju informacije i vrše nadzor i usmeravanje. Na ovaj način će u svemu poštovati pravila prevencije širanja zarazne bolesti.


- Dan pešačenja predstavlja poziv čitavoj javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i hoda. Planinari iz cele Srbije će tog dana pozivati i stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po ulicama, parkovima, prirodi, planinama Srbije… Toga dana Srbija hoda - navodi se na sajtu GTO Kragujevca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.