NavMenu

Dina karticom moguće plaćanje u blizu 600 onlajn prodavnica u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 08:26
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Broj trgovaca koji prihvata plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama sve je veći, navela je Narodna banka Srbije na svom sjatu, dodajući da se domaća kartica trenutno prihvata u blizu 600 onlajn prodavnica u Srbiji.

- Značaj onlajn prodaje naročito dolazi do izražaja u izazovnim vremenima, kakav je period od početka pandemije virusa korona, kada je preporučljivo daljinski obavljati sve kupovine koje je moguće realizovati na taj način - podsećaju.

Dodaje se da u ovom trenutku praktično da ne postoji vrsta robe ili usluge koju nije moguće platiti Dina karticom preko interneta:

- Osim robe i usluga koji se tradicionalno plaćaju onlajn: knjiga, tehničke robe, obuće, odeće, avio-karata, ulaznica za različite događaje, igračaka i kozmetike, nacionalnom karticom sada je moguće platiti i komunalne usluge preko veb-prezentacije kompanije JKP Infostan tehnologije (www.infostan.rs). Takođe, mogu se plaćati usluge na sajtu domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d. (www.mts.telekom.rs) i obavljati kupovine preko veb-prodavnica dva najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez i Merkator S). Podsećamo i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.