NavMenu

Dograđuje se hotel Ramonda na Rtnju - Još jedan spa centar, nova kongresna sala i 35 soba i apartmana, radovi od oktobra

Izvor: eKapija Petak, 04.09.2020. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: PRO D - Inženjering/ Urbanistički projekat)
Hotel Ramonda na Rtnju koji je otvoren prošlog leta, trebalo bi uskoro da proširi svoje kapacitete, a radovi bi trebalo da krenu od oktobra. Novi objekat gradiće se uz već postojeći, kaže za eKapiju direktor hotela Nikola Jakovljević. Uprkos krizi u hotelskoj industriji, Jakovljević ističe da Ramonda radi punom parom i da su kapaciteti mahom u potpunosti popunjeni.

- U okviru druge faze gradiće se još 35 smeštajnih jedinica - porodičnih soba i apartmana, kongresna sala sa oko 200 mesta, novi spa centar, kao i bar, igraonica i bilijar sala - kaže Jakoviljević.

Prema njegovim rečima, očekivanja su da radovi počnu u oktobru, a Opština Boljevac stavila je na javni uvid urbanistički projekat koji je izradilo preduzeće PRO D - Inženjering iz Stare Pazove.
Kako se u projektu navodi, hotelski kompleks trebalo bi da bude ukupne površine 8.837,15 m2.

- U neposrednoj blizini, na susednoj parceli, sagrađene su prva i druga faza hotelskog kompleksa, kao funkcionalno, tehničko, oblikovna celina sa kojom će novoprojektovani objekat, kao III faza, zaokružiti kapacitete i dopuniti funkcije, te odgovoriti potrebama tržišta i cilju stvaranja nove turističke destinacije.

Novi hotelski objekat je predviđen kao III faza izgradnje (prve dve faze obuhvataju postojeće objekte hotela), dok bi se spajanje sa postojećim objektom izvelo u dve dodatne faze i to IV fazi i V fazi izgradnje. Takođe, urbanistički se predviđa mogućnost postavljanja kamping jedinica u okviru vrta kompleksa, bez posebnih infrastrukturnih potreba.

Elementi oblikovanja i materijalizacije

Konstruktivno, obe faze kompleksa su koncipirane kao skeletni AB sistem sa temeljima u vidu ploča, oslonjenim na šipove, ukoliko geomehanički elaborat pokaže potrebu za tim. Međuspratne ploče su pune, armirano betonske. Krov, delimično ravan, a delimično kos, takođe je konstruktivno projektovan kao AB puna ploča. Cela konstrukcija je podeljena dilatacionim spojnicama na tri dela. Na mestima dilatacije, vertikalne komunikacije i fasadnih platana obloženih kamenom, kao i u kontaktu sa tlom, postavljeni su AB zidovi koji ujedno ukrućuju objekat u odnosu na uticaj horizontalnih sila.

Objekat je projektovan tako da sledi logiku kompozicije prve i druge faze kompleksa, uklapa se u kontekst primenom prirodnih materijala, akcentujući celine skulpturalnim kamenim zidovima, otvarajući se prema položaju sunca i vizurama transparentnim staklenim fasadama javnih delova.


Podsetimo, iz Turističke organizacije Boljvca ranije su za eKapiju najavili gradnju gondole na Rtnju, kao i dolazak još nekih investitora, a više o tome čitajte u posebnom tekstu.

I. Milovanović
U blizini:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.