NavMenu

Investicija u Beloj Crkvi vredna više od 10 mil EUR - Češka kompanija IMG Bohemia gradiće pogon za proizvodnju plastičnih komponenata za automobilsku industriju

Izvor: RTVPancevo Subota, 29.08.2020. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
U Beloj Crkvi novi investitor uložiće između 10 i 14 mil EUR i zaposliće više od 200 ljudi. Ovaj investitor planira i obuku radnika u Češkoj. Na ovaj način biće značajno poboljšan standard, kako stanovnika u Beloj Crkvi, tako i u Južnom Bantu.

Predstavnici češke kompanije IMG Bohemia, koja se bavi proizvodnjom plastičnih komponenata za automobilsku industriju, ovih dana je postigla dogovor o uslovima za novu češku grinfild investiciju u opštini Bela Crkva.

Nakon nedavnog potpisivanja ugovora o investicionom projektu firme Spel Manufacturing s.r.o, ovo je dolazak drugog po redu češkog investitora u novoizgrađenoj industrijskoj zoni grada Bela Crkva, gde inače živi veliki broj pripadnika češke nacionalne manjine.

Tokom sastanka sa predstavnicima IMG Bohemia s.r.o. sa čelnicima Opštine Bela Crkva, češka firma je dogovorila plan ulaganja u vrednosti 10 – 14 mil. EUR. Njima je obuhvaćena izgradnja proizvodnog pogona na zemljištu površine 2ha i fazno zapošljavanje 200 radnika. Češki investitor planira i obuku budućih srpskih radnika u matičnoj fabrici u Češkoj.

Dve nove grinfild investicije čeških firmi pružaju jedinstvenu mogućnost za više od 270 novih radnih mesta za stanovnike Opštine Bela Crkva, što će značajno doprineti boljim životnim uslovima i životnom standardu u nerazvijenom Južnobanatskom okrugu. Mediji u Srbiji u vezi sa tim podsećaju da je "češki predsednik Miloš Zeman izrazio podršku izgradnji pogona kompanije IMG Bohemia s.r.o." tokom ličnog susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prilikom zvanične posete Srbiji u septembru 2019. godine.


Ambasada Češke u Beogradu je aktivno učestvovala u ovom investicionom projektu i de facto bila inicijator ideje da češka investicija bude realizovana upravo u industrijskoj zoni Bela Crkva.

Takođe, ambasador Tomaš Kuhta o ovoj uspešnoj akviziciji navodi da predstavlja odličan primer konkretnog doprinosa Ambasade Republike Češke u Beogradu boljem životu Čeha u srpskom pograničnom području, što je jedan od ciljeva strategije češke diplomatske misije u Srbiji, u okviru koje su takođe realizovani projekti razvojne saradnje, kao i veoma intenzivna partnerska saradnja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.