NavMenu

Nove mere: Duže radno vreme ugostitelja, bez karantina za naše državljane koji se vraćaju iz inostranstva

Izvor: Tanjug Petak, 28.08.2020. 13:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: VTT Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

To je novinarima nakon sednice saopštila zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević, koja je kazala i da je preporuka Kriznog štaba roditeljima čija su deca putovala van zemlje da 10 dana provedu u samoizolaciji. Prema njenim rečima, ukoliko se taj period poklopi sa polaskom u školu, ta deca će nastavu pratiti onlajn.

Današnja odluka Kriznog štaba je da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa.


Kisić je rekla da su te odluke donete zbog sve povoljnije epidemiološke situacije u zemlji.

Upozorila je da je virus i dalje cirkuliše u našoj populaciji i da moramo da nastavimo da se pridržavamo svih preventivnih mera kako bismo sprečili njegovo dalje prenošenje.

Ističe da relaksacija mera koje će uslediti ne treba nikakvo da znači da treba da se opustimo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.