NavMenu

Najavljena podrška velikim preduzećima - Matis otvara dva pogona i zapošljava

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.08.2020. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
Za rast i oporavak privrede neophodna je podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom koronavirusa, jer bez stabilnog rasta velikih kompanija, posebno onih koje su, poput Matisa, nosioci razvoja čitave oblasti, nema ni uspešnog razvoja malih, ukazano je na sastanku predstavnika Matis grupe, Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije (PKS).

Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška, navedeno je na sajtu PKS.

- Privredna komora Srbije nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Vlasnik Matis grupe Dragomir Lazović najavio je da ova kompanija u narednom periodu planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona, od kojih tri u Ivanjici i jedan u Kragujevcu i da je za tu investiciju kompaniji koja je nosilac razvoja čitavog ivanjičkog kraja potrebna podrška.

Kako je istakao, reč je o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko sto novih radnika.

Kompaniji Matis, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1.000 radnika i jedan je od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i korišćenja aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj.

Sastanku su prisustvovali i Danilo Cicmil, savetnik predsednika Srbije za investicije i Radoš Gazdić, direktor Razvojne agencije Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.