NavMenu

Nova pravila za javno oglašavanje u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 26.08.2020. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: oriontrail/shutterstock.com)Ilustracija
Izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju u glavnom gradu, propisano je da lice koje na otvorenoj površini postavi sredstvo za oglašavanje ili ga koristi bez dozvole mora da plati naknadu u skladu sa Odlukom o plaćanju naknada za korišćenje javnih površina na teritoriji Beograda, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na sednici Skupštine grada Beograda koja je održana krajem jula, usvojene su izmene i dopune Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda sa ciljem rešenja problema nelegalnog oglašavanja i uvođenja solidarne odgovornosti oglašivača i korisnika mesta za oglašavanje u slučaju kršenja odredaba i propisanih zabrana. Odluke su objavljene u Službenom listu Grada Beograda.

Ukoliko se ne može utvrditi ko je prenosilac oglasne poruke, naknadu će plaćati lice koje se oglašava na sredstvu za oglašavanje koje je postavljeno ili se koristi bez dozvole ako ne poseduje oglasnu deklaraciju.

Takođe, ako nadležna komunalna inspekcija nije u mogućnosti da utvrdi identitet korisnika mesta, odnosno lica koje vrši oglašavanje i koje je postavilo sredstvo za oglašavanje, sve obaveze i kazne platiće lice koje se oglašava, odnosno klijent, precizirano je u odluci.

Istovremeno zabranjeno je oglašavanje na sredstvima koja su postavljena bez dozvole, kao i prekršajne kazne u odgovarajućem iznosu, predviđene za kršenje tih zabrana.

Detalji o svim izmenama dostupni su na portalu Službenog lista grada Beograda na ovom linku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.