NavMenu

Novac od kazni ostaje opštinama - u Novom Sadu formiran gradski Savet za bezbednost saobraćaja

Izvor: Danas Ponedeljak, 08.03.2010. 08:55
Komentari
Podeli

U Novom Sadu formiran je prvi gradski Savet za bezbednost saobraćaja, koji će, između ostalog, odlučivati o tome kako će se trošiti novac od naplaćenih kazni.

Novi Zakon o saobraćaju predviđa formiranje saveta na nivou lokalnih samouprava, koji će se baviti bezbednošću saobraćaja, a po ovom zakonu 30% sredstava od naplaćenih kazni ostaje lokalnim samoupravama. One su u obavezi da polovinu tog novca ulože u obnovu puteva, a na opštinama je da odrede šta će sa drugom polovinom. U tim odlukama, ključnu ulogu trebalo bi da imaju Saveti za bezbednost saobraćaja formirani na lokalnom nivou.

U savet su izabrani: Aleksandar Jevđenović iz Zavoda za urbanizam, Srboslav Bubota iz Zavoda za izgradnju grada, Radivoj Pavlov i Dušan Karakanović iz Uprave za saobraćaj, Zorica Urošević iz Gradske inspekcije, Zoran Alimpić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Dragan Jovanović sa Fakulteta tehničkih nauka i Siniša Bubnjević, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, koji će biti i predsednik Saveta. Savet će donositi predloge i zaključke pošto ima savetodavnu funkciju, a gradska vlast doneće konačnu odluku o načinu trošenja prikupljenih sredstava.

Savet za bezbednost saobraćaja će veliku pažnju posvetiti preventivnom i obrazovnom delovanju, kako bi se učenici osnovnih i srednjih škola, kao budući učesnici u saobraćaju, upoznali sa pravima i obavezama. Osim toga, Savet će rešavati i sva ključna pitanja u gradskom saobraćaju, kao što je otežano snabdevanje objekata zbog zabrane zaustavljanja vozila na kolovozu, ali i rad osiguravajućih društava, auto škola i firmi koje obavljaju tehnički pregled vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.