NavMenu

Objavljen vodič za investitore u biogas postrojenja Udruženja Biogas Srbija

Izvor: Beta Ponedeljak, 24.08.2020. 13:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LianeM/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje Biogas Srbija saopštilo je danas da je objavilo "Vodič za investitore", za sve zainteresovane za izgradnju biogas postrojenja na teritoriji Srbije.

Vodič je razvilo Udruženje Biogas Srbija, uz pomoć Sektora za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i uz podršku partnera Nemačke Biogas Asocijacije, Fachverband Biogas e.V, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, vodič je baziran na iskustvima članova Udruženja Biogas Srbija, pionira u sektoru biogasa, čija postrojenja uspešno rade već duži niz godina.

Ocenjeno je da će saveti i smernice u vodiču biti od velike pomoći investirorima koji tek treba da se odluče na investiciju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Osnovna svrha vodiča je podsticanje novih investitora, ohrabrivanje investiranja u sektor, kao i podrška investitorima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Pored korisnih informacija, u vodiču su navedene i najčešće greške pri izgradnji postrojenja, kao i koraci koje bi trebalo preduzeti da do njih ne dođe.

Osim praktičnih saveta, koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, te saveta u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, u vodiču će se naći i smernice za pravilan pristup analizi sopstvenih mogućnosti, kao i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Svi zainteresovani vodič mogu preuzeti na web prezentaciji Udruženja Biogas Srbija – www.biogas.org.rs.

Navedeno je i da je Udruženje Biogas promenilo naziv u Udruženje Biogas Srbija, jer je postalo krovno, reprezentativno udruženja i shodno tome u naziv dodatlo nacionalno obeležje - Srbija.


Podseća se da je Udruženje Biogas osnovano 2012. godine, sa nastankom prvih biogas postrojenja u Srbiji, a za osam godina, koliko postoji, postalo je reprezentativno Udruženje u industriji biogasa u Srbiji i trenutno broji više od 50 članova, od kojih su mnogi pioniri u proizvodnji biogasa na ovim prostorima, navedeno je u saopštenju.

Udruženje Biogas je prvo i jedino udruženje koje okuplja gotovo sve operatere biogasnih postrojenja, kao i kompanije koje proizvode opremu za biogasana postrojenja, konsultantske kuće i osiguravajuće kuće, univerzitete i samim tim gotovo sve kompanije koje rade u sektoru biogasa u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva, koje posluju u ovom sektoru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.