NavMenu

Marera Property Management izvršila akviziciju GP Nikolić - Novi razvojni projekti i radna mesta u Kraljevu i Novom Sadu

Izvor: eKapija+ Petak, 21.08.2020. 09:54
Komentari
Podeli
(Foto: Marera Property Management)
Kompanija Marera Property Management, aktivna u oblasti izgradnje, razvoja i upravljanja nekretninama komercijalne i javne namene, realizovala je akviziciju preduzeća GP Nikolić iz Kraljeva, eksperta na polju strukturnog inženjeringa sa višedecenijskim iskustvom u realizaciji infrastrukturnih, industrijskih, rezidencijalnih i objekata višestruke namene.

Uključivanjem strukturnog inženjeringa u postojeći portfolio usluga, Marera Property Management će dodatno učvrstiti poziciju na tržištu, a investicijom su predviđeni otvaranje Inženjering centra u Kraljevu, novog pogona u Novom Sadu, više od 40 novih radnih mesta u oba grada i izgradnju oko 200.000 kvadratnih metara u narednih pet godina koju će realizovati firma GP Nikolić.

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da i u ovako izazovnoj poslovnoj godini uspevamo da širimo raspon usluga i obezbeđujemo sve bolju poziciju na tržištu. Akvizicija preduzeća GP Nikolić omogućuje nam da otvorimo novu granu poslovanja pod nazivom Marera Construction i oslonimo se na sinergijsko delovanje sa renomiranim akterom na domaćem tržištu u oblasti strukturnog inženjeringa. Klijentima ćemo po prvi put ponuditi usluge u domenu dizajna i izgradnje infrastrukturnih objekata, a podrška GP Nikolić biće veoma značajna za nas i pri izvođenju zahtevnijih projekata u oblasti komercijalnih nekretnina - izjavio je Bojan Ljubičić, direktor kompanije Marera Property Management.

Za preduzeće GP Nikolić, spajanje sa Marera Property Management donosi nastavak poslovanja u još većem obimu i finansijsku podršku.

- Kao rukovodilac i naslednik porodičnog preduzeća sa tradicijom dugom trideset godina, verujem da pod okriljem jednog većeg sistema otpočinjemo novo, još stabilnije poglavlje poslovanja koje nam pruža priliku da stečeno znanje i iskustvo uposlimo na perspektivnim projektima kojima upravlja Marera Property Management, uz zagarantovano širenje prostornih kapaciteta i ljudskih resursa. Na ovaj način, naša porodična poslovna organizacija ostaje da živi kao vitalan deo jednog rastućeg poslovnog organizma i doprinosi njegovom bržem razvoju - izjavila je Nina Nikolić, generalni direktor preduzeća GP Nikolić.

Kompanija Marera Property Management zadužena je za razvoj, upravljanje i održavanje više od 400.000 kvadratnih metara prostora komercijalne i javne namene u najrazvijenijim urbanim celinama u Srbiji. Nakon akvizicije kompanije GP Nikolić, broj zaposlenih Marera Property Management iznosiće gotovo 700 ljudi.

GP Nikolić je porodično preduzeće osnovano 1991. godine u Kraljevu sa preko 250 uspešno realizovanih projekata u oblasti strukturnog inženjeringa i više od 100 zaposlenih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.