NavMenu

EK Srbiji i Bugarskoj za gasovod Dupnica-Niš daje 60 mil EUR

Izvor: seebiz.eu Sreda, 03.03.2010. 15:38
Komentari
Podeli

Srbija i Bugarska će budući gasovod od Dupnice do Niša graditi evropskim sredstvima, a Evropska komisija je za taj projekat namenila 60 mil EUR. Evrokomesar za energetiku Gunther Jotinger izjavio je u Sofiji da će sporazum o izgradnji gasovoda, kojim će se gas transportovati u oba pravca, biti potpisan u petak (5. mart 2010. godine) u Briselu.

Zamenik bugarskog ministra ekonomije i energetike Maja Hristova izjavila je sinoć da će sporazum potpisati predstavnici "Bulgartransgasa" i "Srbijagasa".

- Nije predviđeno formiranje zajedničkog preduzeća, već će budućim gasovodom upravljati svaka kompanija na svojoj teritoriji - objasnila je ona.

Predviđa se da izgradnja gasovoda bude završena do 2012. godine, ali bugarska strana smatra da je realnije da gas poteče 2013. ili 2014. godine.

Dužina gasovoda je 106 kilometara. Dupnica se nalazi u jugozapadnom delu Bugarske, na tranzitnom gasovodu.

Gas je već stigao do Niša, a sa uključenjem novog gasovoda gas će u domovima moći da dobije još oko 200.000 domaćinstava u jugoistočnoj Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.