NavMenu

Autokuća Tasić u Kragujevcu investirala u objekat građen po najnovijim standardima Volkswagena (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 18.08.2020. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: Autokuća Tasić)
Epidemija korona virusa dovela je ljude u stanje neizvesnosti od nepoznatog, u sumnju od boljeg sutra i teže odluke o ulaganju, pa je neosporno uticala i na prodaju novih vozila. Ovo za eKapiju kaže Dragan Tasić, vlasnik i generalni director Autokuće Tasić iz Jagodine.

Ipak, sagovornik veruje da onaj ko je imao u planu kupovinu novog vozila pre korone, kupiće ga u nekom trenutku svakako, onda kada se budu stekli uslovi i kada se smiri situacija.

- Ono što je u poslednjih nekoliko godina primetno, jeste da ne postoji kupovina srednje tržišnog staleža - ili se kupuju skuplja vozila ili jeftinija polovna. To je praktično veoma veliki nedostatak. Nezahvalno je u ovom trenutku pričati o tržištu automobila i kupovnoj moći, s obzirom na celu situaciju sa virusom koja potire sve moguće prednosti - dodaje.

Iskustvo iz inostranstva pokrenulo posao u Srbiji

Autokuća Tasić počela je sa radom u Jagodini 8. oktobra 2008. godine. Kako kaže Dragan Tasić, ono što prethodi svim poslovnim poduhvatima u Srbiji, a što se tiče autoindustrije, jeste njegovo iskustvo i školovanje u inostranstvu i pre svega velika ljubav prema automobilima.

- Naime, prvi moj posao bio je u banci, gde sam radio tri godine. Nakon toga ostvarujem svoj dečački san i započinjem da stičem svoje radno iskustvo u autokući Pichler GFG AG, gde sam radio i napredovao od administrativnog radnika, preko šefa servisa, prodajnog savetnika do zamenika direktora, i radio uglavnom sa vozilima marke Mercedes-Benz, Chrysler, Porsche, Bugatti, Bentley, Ferrari, Lamborghini. Kako me je vukla nostalgija prema domovini, tako sam došao na ideju da svoje znanje i iskustvo iskoristim u tom pravcu i pokrenem svoj biznis u Srbiji - priča Tasić.

Dodaje da je stupio u kontakt sa Porsche SCG-om, prezentovao svoje ideje i da je tako saradnja, na obostrano zadovoljstvo, krenula.

- Iz tog obostrano-korektnog poslovanja, nakon šest godina dobijam ponudu od Porsche-a da otkupim objekat u Subotici, koji je takođe imao licencu ovlašćenog VW dilera. Samo nekoliko godina kasnije isto se dešava i sa ovlašćenim dilerom u Kragujevcu i Autokuća Tasić od 2017. godine postaje vlasnik tri ovlašćena VW objekta u Srbiji od ukupno 10 – navodi sagovornik eKapije.

Objekat u Kragujevcu se prostire na 2.000 m2 (Foto: Autokuća Tasić)Objekat u Kragujevcu se prostire na 2.000 m2

Poslovni objekat u Kragujevcu rađen po najnovijim standardima Volkswagena

Autokuća Tasić je investirala u poslovni objekat u Kragujevcu, koji je najsavremeniji, i objekat koji je rađen po najnovijim standardima Volkswagena. Prostire se na 2.000 m2 i u svom sklopu sadrži izložbeni salon automobila, servis za popravku vozila, magacin rezervnih delova, hotel guma, perionicu, prostor za popravku limarije i farbaru po najnovijoj tehnologiji. Lokacija novog objekta je na regionalnom putu, na samom ulasku u grad – 500m od kružnog toka Krst.

- Trudimo se da budemo uvek u korak sa vremenom, pratimo novitete, edukujemo naš kadar, kako u zemlji tako i u inostranstvu, po svim preporukama i standardima fabrike – ističe Tasić.


Sve veći fokus na elektro-automobilima sa hibridnim pogonom

Otkriva i da je, kada je reč o automobilima i novitetima koje Volkswagen nudi, činjenica da je sve veći fokus na elektro-automobilima sa hibridnim pogonom:

- Ono što očekujemo u skorijoj budućnosti jeste face lifting Tiguana, Golf osme generacije kao i potpuno električno vozilo ID3.

Kada je reč o planovima, Dragan Tasić kaže da je čovek koji uvek ima i pravi planove, ali i da je u ovom trenutku sve jako neizvesno i nezahvalno planirati.

- Svi naravno želimo da ova situacija oko korone što pre prođe i da nastavimo da živimo normalno, pa da iznova iznenađujemo naše kupce novitetima i originalnim idejama, u skladu sa našim sloganom "Spremni za najbolje" - zaklučuje sagovornik eKapije.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Autokuća Tasić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.