NavMenu

U Bačkoj Palanci će se graditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2020. 13:43
Komentari
Podeli
Zaokruženo predmetno područje (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / JP Standard)Zaokruženo predmetno područje
Urbanistički projekat za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Palanci ima za cilj stvaranje uslova za izgradnju prečistača otpadnih voda, kao komunalnog objekta od izuzetne važnosti za celo naselje i njegovu životnu sredinu.

Na inicijativu Opštine Bačka Palanka, koja je investitor, plan je uradilo JP Standrad iz ovog grada.

Urbanističkim projektom obuhvaćene su dve katastarske parcele broj 4286/8 i 4286/16 К.O Bačka Palanka-grad u Bačkoj Palanci u bloku 101b, i njime je obuhvaćena ukupna površina od 01ha 14a i 11m². Obe parcele se nalaze u javnoj svojini, vlasnik Opština Bačka Palanka.

Lokacija za izgradnju PPOV se nalazi u jugizapadnom delu južne radne zone u bloku 101b neposrednoj blizini postojećeg prečistača koji nije u funkciji. Severno od lokacije se nalaze objekti uprave carine, a istočno su obradive površine (deo radne zone koji nije izgrađen).

Na predmetnoj parceli predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u čijem sastavu se nalazi 23 objekta. Na parceli su takođe planirani: interna saobraćajnica - protivpožarana, parking prostor za putnička vozila i pešačke površine i plato za odlaganje otpada.

Pre upuštanja otpadnih voda u recipijent, predviđa se njihovo prečišćavanje na centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV). Kapacitet PPOV-a mora biti usklađen sa demografskim rastom i planiranim povećanjem industrijskih kapaciteta. Prikupljena otpadna voda se ispušta u Dunav, a postojeći primarni prečistač otpadnih voda nije u funkciji.

U okviru kompleksa prečistača dozvoljena je izgradnja administrativne zgrade za boravak zaposlenih, spratnosti do P+2, što će biti definisano odgovarajućim urbanističkim projektom.

U okviru kompleksa postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda planirana je izgradnja interne saobraćajnice koju čine dve kolovozne trake za kontinualnu vožnju, svaka širine 3,0 m. Organizovana je za dvosmeran saobraćaj.

Oko objekata u centralnoj zoni kompleksa postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i oko administrativne zgrade planirana je izgradnja pešačkih površina.

Planirano je da se interna saobraćajnica priključi na postojeću sabirnu ulicu – Ulica industrijska zona.

Ispred objekta administrativne zgrade planirana je izgradnja parking prostora za putnička vozila. Predviđa se formiranje šest parking mesta. Primenjena je upravna šema parkiranja.

Planirano je formiranje slobodnih travnatih površina sa dekorativnim šibljem, visokim i niskim rastinjem (lišćarima i četinarima).

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.